Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyáron végezhetnek a gázvezetéssel Kézdivásárhelyen

Nyáron végezhetnek a gázvezetéssel Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Jól halad a kézdivásárhelyi gázhálózat bővítése, a kivitelező már több mint húsz kilométernyi vezetéket fektetett le a céhes városban, illetve a hozzá tartozó településeken, és ígéretük szerint a nyáron befejezik a munkálatot. Az önkormányzat csütörtökön találkozót szervez a gáz bekötésével kapcsolatos kérdések megválaszolása érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

A gázhálózat bővítésére az Anghel Saligny-program keretében nyert támogatást a kézdivásárhelyi önkormányzat, a projekt 1119 új bekötővezeték lefektetését is magában foglalja. A közel 58 millió lejes beruházással a céhes városhoz tartozó Oroszfalu, Sárfalva, Szászfalu és Nyujtód lakóinak régi álma teljesül, hiszen mindeddig a gázhálózat csak a városon áthaladó vasútig volt kiépítve, azon túl nem volt elérhető a szolgáltatás.

Több mint 20 kilométernyi vezetéket fektettek már le. Fotó: Tuchiluș Alex

Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta, a tavaly nyáron megkezdett munkálatok jól haladnak, a kivitelező már több mint húsz kilométernyi vezeték lefektetésével végzett. Sárfalva, Szászfalu és Nyujtód mellékutcáiban a csövek már a föld alatt vannak, jelenleg a településeket összekötő 11-es országút mentén, illetve Oroszfaluban dolgoznak. „A munka ritmusa jó, meg vagyok elégedve. A cég azt ígérte, hogy a nyáron befejezik” – nyilatkozta az elöljáró. Hozzátette, az új vezetékek üzembe helyezéséhez Oroszfaluban egy nyomáscsökkentő állomás megépítésére is szükség lesz.

A városvezető szerint a lakosság részéről nagy az érdeklődés a hálózatra való rácsatlakozás iránt, és az igénylők számára jelentős könnyítést jelent, hogy a telek határáig ingyenesen fektetik le a vezetéket, a tulajdonosoknak csak az udvaron belüli munkálatok költségeit kell kifizetniük. Amennyiben a beruházás ideje alatt nem élnek ezzel a lehetőséggel, később rájuk hárul a teljes csatlakozási díj törlesztése.

Közel 58 millió lejes beruházásból valósul meg a hálózatbővítés. Fotó: Tuchiluș Alex

A gázbevezetési munkálatok elvégzéshez szükséges iratok listája a városháza honlapján tanulmányozható, ugyanakkor április 25-én, csütörtökön 14 órától a polgármesteri hivatal gyűléstermében találkozót szerveznek az érdeklődők számára az esetleges kérdések megbeszélése és tisztázása céljából. Bővebb tájékoztatás a 0730 600 287-es telefonszámon igényelhető.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük