Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Sikeres a karaván

Sikeres a karaván Kovászna megye

Augusztus 11–12-én újra Kovászna megyében tartózkodott a méhnyakrák-szűrő karaván, és örvendetes módon emelkedik azon nők száma, akik megértik, hogy megelőzni könnyebb egy betegséget, mint kezelni.

Hirdetés
Hirdetés

A korábbi akciókhoz képest jelentős változás, hogy már nemcsak a 24–29 éves korosztályt, hanem a 30–64 éveseket is fogadták a nőgyógyászati vizsgálatra, amely keretében Babeș-Papanicolau-tesztet végeznek, illetve a HPV (human papillomavírus) jelenlétét vizsgálják. Első nap Zágonban és Zabolán állomásozott a mozgó rendelő, e két községben – dr.Molnár Annamária és dr. Kanabé Adélka családorvosok lelkes közreműködésének köszönhetően is – összesen 77 nőtől sikerült mintát venni, amelyeket a következő hetekben a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikán értékelnek ki, az eredményeket pedig személyesen közlik az érintettekkel.

Kovásznán a nagyon komoly előzetes mozgósításnak köszönhetően több mint százan jelentkeztek a vizsgálatra, amelyhez a Szívkórház és a Balneológiai Komplexum biztosította a hátteret, komoly támogatást adva a kampánynak. A jelentkezők nagy többsége egészségügyi alkalmazott volt, akik ilyenformán saját jó példájukkal jártak elöl, de sokan eljöttek a környező településekről is. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások