Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

A lakosság biztonságáért

A Kovászna megyei rendőrség összehangolt tevékenységet folytat annak érdekében, hogy növelje a lakosság biztonságát, és fenntartsa az általános rendet és közbiztonságot. Az augusztus 9-ei akcióknak az erdészeti bűncselekmények megelőzése is része volt, továbbá a Kézdivásárhelyhez tartozó településeken fokozottan ellenőrizték a közúti forgalmat. 80-nál több személyt igazoltattak, 70 járművet ellenőriztek, 10 erdészeti ellenőrzést folytattak. Összesen 47 bírságot róttak ki, ezek közül 22-őt a közúti forgalmi szabályok megsértése miatt, 24-et a közösségi együttélés szabályai, a közrend megzavarása miatt. A büntetések összeértéke 32.605 lejt tesz ki. A rendőrség a továbbiakban is rendszeresen szervez hasonló megmozdulásokat. 

Rovarirtás Sepsiszentgyörgyön

Második alkalommal lesz szúnyog- és kullancsirtás Sepsiszentgyörgy területén, a permetezésre ma és csütörtökön, augusztus 18-án kerül sor. Ahogyan két héttel korábban, ez alkalommal is 21 óra után permeteznek a kívánt hatás elérése érdekében. A nehezen hozzáférhető helyeken kézi pumpákat használnak, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. A vizes területeken, a folyók és a patakok partján napközben is permetezni fognak a kullancsok ellen. Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak a művelet során. Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium, és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással, továbbá nem jelentenek veszélyt a méhekre. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata arra kéri a lakosokat, hogy a rovarirtási művelet ideje alatt és az azt követő fél órában kerüljék az érintett területeket annak érdekében, hogy ne lélegezzék be a felhasznált anyagokat. Esős időjárás esetén az akciót egy nappal elhalasztják. 

Átadták az új óvodát

Pénteken Sepsibükszádon is átadták a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében megújult óvodát. Az eseményen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is köszöntötte a jelenlévőket, a főkonzulátust dr. Lukács Bence Ákos ideiglenes ügyvivő képviselte, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetséget pedig Kiss Imre megyei főtanfelügyelő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.