Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ööö… csend… ööö…

Magyarként restelltem magam a minap, amikor RMDSZ-es miniszterünket, Tánczos Barnát nyaggatták a botrányéhes újságírók.

  1. Mert kapcaként kezelnek minket, mindenbe belekötve, mindenért vádolva. 2. Mert nevezett úriember nem kívánt válaszolni.

Tetszik, nem teszik, a média 90 százalékban befolyásolja a saját fejükkel gondolkodni rest homo nem nagyon sapiensek tudatát, illetve tudatlanságát. Követelték, mondjon véleményt a tusnádi Orbán-beszédről. Tánczos nem és nem, már volt egy nyilatkozat, és majd a kormányülés után esetleg beszélünk még. Úgy állt a kérdező-vádoló firkászok előtt, mint egy halálraítélt a kivégzőosztag előtt.

Bizonyos körökben „Roma locuta, disputatio finita”, vagyis ha Róma, azaz a pápa megszólal, a vitának vége, slussz. Na de egy demokráciában? Hát, miniszter úr, mondhatta volna: nem határolódunk el; vagy elhatárolódunk, de csak az első kanyarig. Egy kutya–macska kényszerkoalícióban, ahol két halálos ellenség eszi egymást, nincs hely egy harmadik véleménynek, újságíró-társaság? Én magam azt mondtam volna, igenis, ott voltunk, meghallgattuk a talán legnagyobb kortárs politikus beszédét, megtapsoltuk, maguk is megtapsolnák, ha elolvasnák, és több eszük lenne.

Egy másik miniszterünk is eljátszotta egyszer a szolgálatos magyar bokszzsák szerepét egy tévéműsorban. Akkor a riporter a szokásos pszichiáterekre inkább tartozó himnusz-témában macerálta, majd elővette a félelmetes ászt, felszólítva miniszterünket, énekelje el a román himnuszt.

Kérem, én tudom, az úgynevezett hírtévékben a pimaszság a fő kritérium riporteréknél, de ha egyszer szájjal és nyelvvel jöttünk a világra, tessék megválaszolni, nem bambán bámulni, hogy röhögjön a fél ország. Miért nem vágott vissza, hogy rendben van, de csak akkor, ha a koncertmájsztró ad egy Á-t, szóval szereljen ide rögvest egy rezesbandát, mert magyar ember nem nótázik csak úgy, szárazon. Vagy egyszerűen: szégyellje magát, neveletlen riporter, én a miniszteri munkámért felelek az ország előtt, nem énekesnek szerződtettek.

Éveken át sült le bőr a képemről egy volt RMDSZ-vezér ööö… ööö… ööö… mekegését hallgatva, arra gondolva, nagyobb lejáratás a románok előtt nem is lehetne. Most meg félsz van és csend. Jön a hó és halál?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.