Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tiszta udvar, rendes ház: díjazták a legrendezettebb kovásznai portákat

Tiszta udvar, rendes ház: díjazták a legrendezettebb kovásznai portákat Kovászna megye

Kovászna Polgármesteri Hivatala idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg helyi jellegű, Tiszta udvar, rendes ház című vetélkedőjét a gyógyfürdőváros legszebb, legrendezettebb telkes házainak és tömbházainak azonosítása érdekében. A helyszíni szemlék és a kiértékelések után nemrég a győzteseket is díjazták.

A családi házak versenycsoportjában a három első helyezett jutalma egyenként 1200 lej, a két második helyezett pénzdíja 1000-1000 lej, egy harmadik helyezett pedig 800 lejes jutalomban részesült. A tömbházak első helyezettjének pénzdíja 7000 lej tesz ki. A jutalmakat és a román-magyar nyelvű feliratos dísztáblákat a városi önkormányzat legutóbbi ülésén adták át az érintetteknek.

Gyerő József, Kovászna polgármestere ismertette a díjazottak névsorát, a lakcímekkel együtt, ami lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők kíváncsiságból vagy tapasztalatszerzés céljával akár utólag is megnézhessék, milyen annak a portának, családi háznak és tömbháznak az arculata, közvetlen környezete, amelyet példaként állítanak a lakosság és általában a nyilvánosság elé.

A családi házak versenykategóriában Papp Kinga (Dsida Jenő u. 2. sz.), Andriescu Constantin (Iustinian Teculescu u. 7. sz.) és Németh Edit (Iskola u. 26. sz.) portája végzett az első helyen, Enea Ileana (Cuza Vodă u. 40. sz.) és Ugron Tamás (Petőfi Sándor u. 126. sz.) a másodikon, míg a harmadik helyre Plăiașu Nicolae (Iskola u. 13. sz.) érdemesült. A tömbházak körében a Szabadság utca 22/3/D szám lakóközössége aratta le a babérokat. A felsorolt díjazottak mindegyike kitűzheti az Év háza 2023 feliratú dísztáblát a jelzett ingatlanok homlokzatára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük