Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 1,3 millió lejnyi büntetést rótt ki a környezetőrség szeptemberben

Több mint 1,3 millió lejnyi büntetést rótt ki a környezetőrség szeptemberben Kovászna megye

Szeptember folyamán összesen 1 367 500 lejnyi büntetést rótt ki a Kovászna Megyei Környezetőrség, de kirívóan súlyos rendellenességekről nem tudott beszámolni az intézményvezető, Lucian Candea főfelügyelő.

A 420 beütemezett és nem tervezett helyszíni szemle közül 34-re a polgárok jelzése nyomán került sor, míg 164 célja tuladonképpen a törvényes formaságok betartásának és a jóváhagyások meglétének az ellenőrzése volt.

Helyi lakosok jelzése nyomán vizsgálják például a környezetvédelmi előírások betartását egy málnásfürdői sertésfarmon, míg Bölönpatakról amiatt riasztották a környezetőröket, hogy a kitermelő cégek a fát a patakon át vontatták ki az erdőből.

Fotó: Kovászna megyei környezetőrség/Facebook

Az autógáztöltő-állomásokat és benzinkutakat célzó, illetve a veszélyes anyagok szállítóira is kiterjesztett, több más illetékes intézménnyel végzett ellenőrzés során négy esetben büntettek a környezetvédelmi engedély hiánya miatt.

Egyéb vétségek, amiért e hónapban bírságokat osztottak ki a felügyelők: a szelektív hulladékgyűjtés és a a hulladék nyilvántartásának elmulasztása, a törvényes kötelezettségek mellőzése, a fa mennyiségének és a fűrészárunak a nyilvántartására szolgáló napló hiánya, a fa szállítólevél nélküli fuvarozása, szemétégetés, szennyvíz folyóba engedése.

Fotó: Kovászna megyei környezetőrség/Facebook

Ezek nyomán az ellenőrök 100 esetben jártak el: 29 esetben figyelmeztetéssel megúszták az ellenőrzött egységek, de 71 kihágásért összesen 1 367 500 lejt kellett fizetniük a szabálytalanságok miatt az ellenőrzött cégeknek és magánszemélyeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. október 4., 21:07
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sajnos hogy nem jöttek Sepsibesenyőre is, a tó vizének apadása ellő hozta a sok szemetet de senki nem csinál semmit és ez meg semmi mivel a falu körüli árok is tele vannak szemetel . Mikkor fognak meglátogatni és csinálni valamit ezért a csodálatos helyért melyik tartozik a Situl Natura 2000 hoz is ROSPA082 .

 • User
  Dátum: 2023. október 5., 19:49
  ÉRTÉKELÉS: 4

  És kik szemetelnek?Akikn ek nincs szerződése a tegaval!Tudjuk kik!Akiknek mindenhol mindent szabad!A pelenkák a falu végén halomban!!És még sorolhatnánk!!