Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Szabad marihuána felénk is?

Szabad marihuána felénk is? Kovászna megye

Legalizálhatják Romániában a marihuánát – igaz, orvosi célokra, mondta Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. A kezdeményezéssel az orvosok és természetgyógyászok egy része is egyetért.

Hirdetés
Hirdetés

A törvényesítés érdekében tárgyalásokat kezdeményezett az egészségügyi minisztériummal, hogy csakúgy, mint más európai országokban, a súlyos, végső stádiumban lévő rákos betegek itt is hozzájuthassanak az orvosi kannabiszhoz. A pénzügyminiszter arra a nemrég elfogadott európai uniós állásfoglalásra hivatkozott, mely szerint ösztönözni kell az orvosi kannabisz használatát.

A tervezett intézkedéssel kapcsolatban Gáll Anna orvos elmondta: nincsenek személyes tapasztalatai az orvosi kannabiszról, de a természetgyógyászok ismerik a hatását, és használják is annak olajkivonatát. Barabás Mária természetgyógyász szerint rengeteg egészségügyi problémára hasznos az orvosi kannabisz. Mint mondta, a központi idegrendszeri megbetegedések esetében vagy a daganatos betegségek kezelésére, a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére is alkalmas.

Hozzátette: a kannabiszolajat jelenleg is használják, epilepsziás betegek kezelésében nagyszerű eredményeket értek el a cseppek napi, rendszeres alkalmazásával. A betegeknél a napi epilepsziás rohamok először hetire csökkennek, majd havonta fordulnak csak elő, féléves kezelés után pedig még ritkábban ritkán jelentkeznek. A szakember szerint, törvényes keretek között az orvosi kannabisz használata segíti az orvosok munkáját, és megkönnyíti a betegek életét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások