Felhívás!

Röviden

Ingyenes, 24 órás szolgáltatás

Kizárólag interneten nyújtható be az egységes adóbevallási nyilatkozat, emlékeztetnek a közpénzügyi hivatal megyei vezetői. Az adóhivatal (ANAF) honlapján lévő Spaţiul Privat Virtual menüpontnál, a Descărcare declaraţii-ra kattintva lehet letölteni azt az okos-nyomtatványt, amely – kitöltve – automatikusan kiszámolja a befizetendő adó összegét (ehhez viszont ezt megelőzően néhány egyszerű lépéssel regisztrálni kell! – szerk.). A nyilatkozatokat mind személyesen, mind megbízottak révén ki- és fel lehet tölteni a hivatal szervereire. Az innen letöltött dokumentumoknak ugyanolyan jogi érvényük van, mint azoknak, amiket az adóhivatalok ügyfélablakaitól korábban sorban állással személyesen felvettünk, vagyis a privát virtuális tér használata mellett nem kell további ügyintézéssel foglalkozni. A Megyei Közpénzügyi Hivatal az adófizetők rendelkezésére állított számítógépeket is, amelyeken az ügyfelek csatlakozhatnak a személyes virtuális tér szolgáltatásaihoz, s kérésre segítséget is nyújtanak számukra a hivatal munkatársai.

GAL-honlap

Elkészült a GAL Sepsi Egyesület honlapja, tudatták közleményben, címük: https://galsepsi.ro. A kétnyelvű honlapon – többek között – híreket és részletes leírását találják az egyesületnek, partnerszervezeteinek, de magáról a projektről és a benne foglalt közhasznú intézkedésekről, és a három sepsiszentgyörgyi leromlott városi területről is tájékozódhatunk. A honlap tartalma a projekt előrehaladtával fokozatosan bővülni fog.

Gazdaság-turizmus

Az idén első alkalommal megnyitja kapuit az erdélyi települések előtt is a 26. Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, amelyre a szervezőbizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) május 1-jéig várja a jelentkezéseket – jelentették be a verseny szervezői hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. A települési önkormányzatok a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon jelentkezhetnek a versenyre, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország képviselete a 2020-as Európai virágos városok és falvak versenyén (Entente Florale Europe).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.