Felhívás!

Meghibásodott a közvilágítás

Meghibásodott a közvilágítás Kovászna megye

Múlt héten, illetve előre láthatóan ezen a héten is koromsötétben botorkálhatnak hazafelé azok a polgárok, akik későn érnek haza, és a megyeszékhelyi Templom vagy a Kőrösi Csoma Sándor utcában laknak. A kommunizmust idéző állapotok egy meghibásodás miatt keletkeztek, tájékoztattak tegnap az illetékesek.

Mint arról már beszámoltunk, múlt hét eleje óta koromsötét borult a Templom (ennek egy részére), illetve a Kőrösi Csoma Sándor utcákra, a közvilágítás nem működik, a járókelők lámpákkal, maroktelefonjaik pislogó fényében, jobb esetben holdvilágban igyekeznek lábtörést kerülve közlekedni sötétedés után. A környékbeliek aggódnak, mert néhány éve az említett szakaszon lakásbetörések, de nemrég autórongálások, többszöri vandalizmus is történt.

„Megértem, hogy hiba keletkezett, amit nem tudnak egyik napról a másikra orvosolni, de nem lehet addig, amíg a sötét tart, egy rendőrautót, helyi rendőrt a környékre küldeni? A minap is sötétben megbátorodott fiatalok üvöltöttek, mint az állatok, miközben ütötték műanyag flakonokkal a házak falait. Nem hiányzik ez nekünk. Nem mi kéne, hogy a megoldásokat keressük, azért van a városvezetésünk, hogy ezeket kiagyalja” – panaszolta egy ott lakó.

Bíró László városgazda tegnap azt mondta, részben orvosolták a gondot, és iparkodnak teljes megoldást találni.

– A közvilágítási rendszer egyik kábele, valószínűleg útépítés közben megsérült, most pedig megadta magát, azaz megszakadt a járda alatt. Ki kell mérni a szakadás pontos helyét, de erre egy speciális laborautót kell hozatnunk, Hargita megyéből várjuk. Az azonosítás után felássuk a járdát, javítjuk a szakadást, és reményeink szerint még a héten újra kigyúlnak a fények – ígérte Bíró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.