Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Omladozik a régi kaszárnya kerítése

Omladozik a régi kaszárnya kerítése Kovászna megye

Az útról vagy a járdáról a még egyben levő vakolat miatt nem tűnik fel, hogy mennyire veszélyes Kézdivásárhelyen az egykori székely katonanevelde baloldali szárnya folytatásában levő masszív téglakerítés, viszont a fizetéses parkolóból azonnal látszik a probléma.

Hirdetés
Hirdetés

A kerítés alapja több helyen óriási részekben hiányzik, több helyen pedig annyira el van válva a téglarakás, hogy ki lehet látni az útra is. A gondot növeli, hogy a falnak a Bem József utca felőli, hosszabb része, ha enyhe szögben is, de meg van dőlve a járda irányába, amelyen egyébként folyamatosan járnak a gyalogosok, mit sem sejtve, mekkora veszély leselkedik rájuk. Ugyanez érvényes a járművekre is, hiszen ezen a részen nagyjából folyamatosan meg vannak állítva autók.

Meglátásunk szerint idő kérdése, és a téglafal összeroskad. Csak remélni merjük, hogy nem követel sérülést, netán emberéletet. Az is kérdéses, hogy ha „csak” autók mennek tönkre, ki fogja megtéríteni a kárt.

A patinás épület egészére egyébként pályázat van kiírva, az elképzelés szerint az egész épületet felújítanák, és kulturális központot rendeznének be. Tudva azonban, hogy a bürokrácia fogaskerekei milyen gyorsan őrölnek az országban, valószínűsíthető, hogy a téglakerítés felújítására már nem fog sor kerülni, így jobb lenne idejében lebontani, amíg nem okoz problémát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük