A kutyapiszkot össze kell szedni!

A kutyapiszkot össze kell szedni! Kovászna megye

A kutyákat érdemes a törvényes keretek közt sétáltatni: pórázon, szájkosárral, illetve műanyag zacskóval a zsebben, ellenkező esetben büntetésre számíthat a felelőtlen gazda.

Croitoru Constantin, a kézdivásárhelyi helyi rendőrség vezetője közölte, a 2017/101-es helyi tanácshatározat értelmében ellenőrzik a kutyasétáltatást a céhes városban. A szabályzat értelmében az eben póráznak kell lennie, ha veszélyes fajta, akkor szájkosárnak is, és ami a másik legfontosabb: a gazdinak köteles műanyag zacskót felmutatnia, amiben a kutyapiszkot összeszedi. Ugyanakkor tilos kutyát közterületen elcsapni; erre a hivatalosan jóváhagyott helyszín a Sinkovits Stadion egy elkerített része, vagy pedig saját felelősségre a mezőn teheti meg a gazda.

A kutyasétáltatókat az őrjáratot teljesítő helyi rendőrök ellenőrizhetik, és a szabálysértést annak súlyossága szerint 100-500 vagy akár 1000 lejjel is büntethetik. Tavaly több rendben is kellett felelőtlen gazdákat bírságolni, idén egyelőre felszólításokat osztogattak. Főleg az udvarterek lakóival vannak gondok, „akiknek kutyái kiszöknek, és a főtéren piszkítanak”. Kutyaügyben a helyi rendőrség munkáját a Székely Kutya Klub segíti.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 26., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nem hallottam hogy valakit megbüntettek volna. Egyébként Szentgyörgyön is tudna keresni a helyi rendőrség, ugyanis a katona szobra körül 20 kutyasétáltatóból 1 szedi össze a kedvence piszkát.

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 14:28
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ez igy igaz de viszont a kutyusoknak nagyob kutyafutatot kellene kialakitani mert 2 nagy kutya fer el a futatoba es abol is egy talalhato a varosba es tele van szemetel mert nincs normalisan kialakitva ha esik sar es mocsok van nem beszelve a sok szemetrol ami be van hanyva vagy a szel fuja be ezt is figyelembe kell veni nem csak torvenyt hozni mert azt mindenki tud

  • User
   Dátum: 2019. március 26., 20:33
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Az a kutyafuttato kozadakozasbol es onkentesek munkajaval epult.. tehat tovabb ra is, barki kitakarithatja..
   es a kutyas gazdak kene arra figyeljenek h a kutyagumit is osszeszedjek hasznalat utan.

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 14:06
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Jó döntés, viszont a tömbházak között is kellene ellenőrízni, hogy a kutyatartók betartják-e a szabályzatot,mert a Dózsa György és Bethlen ú. között kialakított parkolók zöld övezetében halomban állnak a kutyapiszkok.

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 15:12
  ÉRTÉKELÉS: 13

  A stadion melletti kutyafuttató tele van kutyaürülékkel. Én tuti nem viszem oda a kutyám! Az orrát kellene beleverni annak, aki nem szedi fel!

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 21:25
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ha nem hallotta, akkor azt jelenti, hogy on nincs jol informalodva, mert en halottam rola hogy voltak megbuntetve olyan tulajdonosok, akik poraz nelkul setaltattak a kutyajukat.