Felhívás!

Segítsünk Zsuzsának!

Segítsünk Zsuzsának! Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi, 36 éves Kádár Zsuzsanna a nyertese annak a zenei tehetségkutató versenynek, amelyet a United by Music Alapítvány szervezett márciusban különleges képességű személyek számára (képünk). A rendezvényen hegedűjátékával nyűgözte le a zsűrit és a közönséget. Súlyos betegségben szenved.

Még csak hatéves volt, amikor a tanító nénije felfigyelt különleges muzikális képességére. Következett a zeneiskola, majd a hegedű szak a Brassói Transilvania Egyetemen. Régebben családja volt, otthona, állása. Zenetanárként dolgooztt a Plugor Sándor Művészeti Líceumban, tagja volt a Brassói Filharmóniának, majd a Csíki Kamarakórusnak. Az orvosok szerint csoda, hogy nem felejtett el hegedülni.

A sorsfordító katasztrófát az ő esetében adrenoleukodisztrófiának hívják, amely egy nagyon ritka, autoimmun betegség, lefolyásaként az agysejtek fokozatosan leépülnek, és a szívizmot is megtámadja. Nem csak a memóriát töröli ki, támadja meg az agyat, hanem idővel az izmokat is, így a mozgás is nehézkessé válik.

Az adrenoleukodisztrófiát nem lehet meggyógyítani, csak lassítani. Zsuzsának újabb klinikai vizsgálatra van szüksége, amely édesanyja szerint 8500 lejbe kerül. Ezzel az orvosok megtudhatják, hogy a pusztítás milyen mértékű az agyban, és hogyan hathat ki az egyéb szervekre.

Alapítványunk úgy döntött, nem csak szakmailag támogatja, hanem abban is segít neki, hogy a szükséges és költséges orvosi kezelések árának egy részét megtérítse. Aki segíteni szeretne Kádár Zsuzsannának, hogy még sokáig hegedüljön, újabb szükséges vizsgálatokat végezhessenek el rajta, és megfelelő kezelést kapjon, megteheti a United by Music Alapítvány segítségével.

Pénzbeli (lej) adományokat az alábbi számlaszámra lehet küldeni (az utalásnál a megjegyzésben kérjük, írják be: Zsuzsa): RO39BTRLRONCRT0433367601, Fundatia United by Music Romania, Banca Transilvania Sfântu Gheorghe, SWIFT COD BTRLRO22.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.