Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Segítsünk Csongornak!

Segítsünk Csongornak! Kovászna megye

Mint arról már beszámoltunk, múlt pénteken este tűz pusztított Bibarcfalván, egy egyedül élő, 42 éves férfi háza égett ki részlegesen. Annyira tönkrement, hogy újjá kell építeni. A károsult, Bedő Csongor a bibarcfalvi református egyház jóvoltából ideiglenesen a kántori lakon kapott szállást.

Az eset után a károsultat sokkos állapotban a baróti kórházba kellett szállítani, ahonnan rövid kezelés után hazaengedték. A férfinek eddig sem volt könnyű élete: csecsemőkorában édesanyja árvaházba adta, ahonnan 4 évesen vette vissza bodosi származású édesapja; ő haláláig nehéz anyagi körülmények között nevelte fiát Bibarcfalván. Csongor 15 éves korától egyedül él, hiszen édesapja halála után nemsokára nevelőanyja is elhalálozott. A faluban segítőkész fiatalembernek ismerik, aki a helyi közösségi életből is rendszeresen kivetszi részét.

Megsegítésére máris összefogott a közösség. Kedden a helyi református egyházközség lelkésze, Fancsal Zsolt, illetve az egyházközség két gondnoka, Barthalis Zoltán és Trandafir Szabolcs kezdeményezésére egyeztető találkozóra került sor, amelyen a segítségnyújtással kapcsolatos teendőket tárgyalták meg. A találkozón az említettek mellett jelen volt Szabó Miklós helyi közbirtokossági elnök, valamint Málnási Ferenc építészmérnök, illetve a Gondviselés Segélyszervezet nevében Demeter Zoltán is.

Az építész szakember becslése szerint hozzávetőlegesen mintegy 40 ezer lejre van szükség ahhoz, hogy a jelentősen károsult, de szerkezetileg egy felújítást még megbíró faházat rendbe lehessen hozni. A pénzbeli adományok gyűjtésének szervezését és lebonyolítását – az utóbbi erdővidéki tűzesetekhez hasonlóan – a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki önkéntesei vállalják, hozzájuk csatlakozik majd remélhetőleg több erdővidéki egyházközség is.

Hirdetés
Hirdetés

Az erdővidéki szintű gyűjtés június 24-e és július 7-e között zajlik azokon a településeken, ahol sikerül adománygyűjtő önkénteseket találni, beszervezni, leszámítva Bibarcfalvát, ahol a helyi református egyházközség presbiterei már járják a falut. A két hét során a segélyszervezet önkéntesei pecsétes megbízólevelekkel és pecsétes listákkal keresik fel a térség lakóit a Bedő Csongor megsegítését szolgáló adományok összegyűjtése érdekében. Az adománygyűjtésben segíteni akaró önkéntesek Demeter Zoltánnál jelentkezhetnek a 0746.089.140-es telefonszámon.

Amennyiben valaki építőanyaggal, esetleg kétkezi munkával avagy különböző lakberendezési eszközökkel (konyhabútor, ruhásszekrény, szőnyegek, edények) tudna segíteni, felajánlásaikkal kapcsolatban egyeztetés végett előbb hívják Fancsal Zsolt lelkészt (0743 031 141) vagy Barthalis Zoltán gondnokot (0740 650 073). A távolabb élők pénzbeli felajánlásaikat bankszámlára is küldhetik: Bedő Csongor, OTP Bank Románia, baróti fiók: RO69 OTPV 3000 0122 8962 RO01 – lej, RO73 OTPV 3000 0122 8962 HU01 – forint, RO26 OTPV 3000 0122 8962 EU01 – euro, RO12 OTPV 3000 0122 8962 GB01 – angol font, RO83 OTPV 3000 0122 8962 US01 – amerikai dollár. SWIFT kód: OTPVROBU (külföldről való utaláshoz).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük