Felhívás!

Nincs postáshiány

Nincs postáshiány Kovászna megye

Nincs postáshiány Kovászna megyében, viszont folyamatosan alkalmaznak, versenyvizsgák zajlanak a különböző állásokra. Bár az alkalmazotti létszám nem nagy, a kézbesítésekkel, kihordással nincs gond.

Az állásokról és az esetleges munkaerőhiányról a megyei postahivatalban érdeklődtünk, ahol a központi postához irányítottak. A Román Posta kommunikációs igazgatósága megkeresésünkre közölte: mint minden ágazatban, itt is előfordul munkaerőhiány, a meghirdetett állásokat pedig a honlapjukon teszik közzé, régiókra osztva. Az erdélyi központi régióban, melyhez Fehér, Brassó, Maros, Szeben, Hargita és Kovászna megyék tartoznak, összesen 115 állást kínálnak különböző posztokra, keresnek kézbesítőket, postafőnököket, értékkezelőt, ügynököket. A legtöbb állás Brassó, Szeben és Maros megyében van, ahol főleg a falvakon nehézkes a kézbesítés.

Megyénkben jelenleg két munkahelyet hirdetnek: Bölönbe keresnek kézbesítőt, napi hatórás munkaprogrammal, illetve egy irodavezetőt Sepsiszentgyörgyre. A feltételek között szerepel, hogy az állásra jelentkezőnek érettségivel, illetve posta szakirányú posztlíceummal vagy kurzussal kell rendelkeznie. Az állásokra Sepsiszentgyörgyön, a központi postahivatalban lehet jelentkezni.

Év elejétől Háromszéken 29 állást hirdettek meg, illetve 11 olyan személyt is alkalmaztak, akik helyettesítik a szabadságukat töltő kollégákat, mivel másképp nem tudták megoldani ezeket az időszakokat, tudtuk meg Mircea Tudosietól. A kommunikációs igazgató szerint a munkaerőhiány általános jelenség az állami intézményeknél, ennek ellenére igyekeznek folyamatosan hirdetni az állásokat, és képezni a már meglévő munkatársaikat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.