Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nem volt fedezet a bérekre

Nem volt fedezet a bérekre Kovászna megye

Egymillió lejes támogatást utalt ki Kovászna Megye Tanácsa, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház működési költségeinek a fedezésére. A költségvetési „lyuk” amiatt jött létre, hogy a kormány 2019-re nem rendelt költségvetési forrásokat az egészségügyi dolgozók megemelt bérének fedezésére.

Tamás Sándor nem aggódik a fizetések miatt, mert a – véleménye szerint – „meglehetősen aktív” miniszter asszony megoldja a problémát, hisz ez nem egy háromszéki „specialitás”, az egész országban így van, a bérek biztosítása pedig egyértelműen a minisztérium feladata. A megyetanácselnök beszélt a kórház vezetőségében történt cseréről is.

Hirdetés
Hirdetés

– Meg szeretném köszönni Antal Álmos szülész-nőgyógyász főorvos úrnak, aki június 1-jétől nem folytatja az orvosigazgatói tevékenységet, a kórház érdekében elvégzett munkát. Kilenc éve, amióta átvettük a kórházat, ő az orvosigazgató, tulajdonképpen a legnehezebb időszakban látta el feladatát – mondta Tamás. Időszakosan dr. Roșu Mátyás radiológus főorvos tölti be az orvosigazgatói tisztséget.

A megyei tanács felhatalmazta a kórház menedzsmentjét, hogy készítse el a tervet a sepsiszentgyörgyi tüdőkórház építkezési engedélyének megszerzésére. A 18 millió lejes beruházást az Országos Befektetési Alap foglalta be idei költségvetésébe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások