Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Három autó ütközött Kökösben
Három személyautó ütközött vasárnap délután a 11-es országúton, Kökös területén. A baleset nyomán egy személy sérült meg, derékfájdalmakra panaszkodott. A rendőröket fél hat körül értesítették a balesetről a 112-es segélyhívón. A helyszínelés ideje alatt, mintegy 45 percig teljesen lezárták a forgalmat a környéken, közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

Az időjárás közbeszólt
Amint közöltük, a román légforgalmi szakhatóság tegnap reggelre tervezte a vidombáki-brassói repülőtér kalibrálási (méretezési) munkálatainak a megkezdését. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a munka nem kezdődhetett meg hétfőn , mert a szakszerű műveletek (angol kifejezéssel: Visual Flight Rules) sikeréhez jó látási viszonyok szükségesek. A légi méretezési műveleteket a későbbiekben mindenképpen elvégzik, a munkálatok lényege az, hogy például földi méréssel tudni lehet, milyen hosszú és széles a reptér kifutópályája, de ezt repülőről digitálisan rögzítik, kalibrálják sok más mérettel együtt.

Öregotthonból tűnt el
A hidvégi idősek otthonának egy 78 éves lakóját keresik a hatóságok, miután az idős nő vasárnap elhagyta az otthont, és nem tért oda vissza. Béres Teréz eltűnéséről vasárnap este értesítették a rendőrséget, akik vizsgálódásba kezdtek a nő megtalálása érdekében. A rendőrség arra kéri mindazokat, akik információval tudnak szolgálni a nő tartózkodási helyéről, hívják a 112-es segélyhívót, vagy forduljanak a legközelebbi rendőrőrshöz. Az eltűnt személy körülbelül 1,65 méter magas, vékony testalkatú, fehér hajú, ovális arcú és barna szemű. Eltűnésekor térdig érő sötétkék köntöst, fekete színű kötött nadrágot és fekete színű fejkendőt viselt.

Tanasă alapfokon nyert
Alapfokon helyt adott a bukaresti törvényszék a Dan Tanasă parlamenti képviselő vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresetének. Csütörtöki ítéletében arra kötelezte Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, hogy a törvényes előírásoknak megfelelő utcanév-táblákat helyeztessen ki a városban. A döntés a kiközlésétől számított 15 napon belül megfellebbezhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük