Hirdetés
Hirdetés

Ünnepváró a Mikes-birtokon

Ünnepváró a Mikes-birtokon Kovászna megye

Két év kimaradás után újra közös karácsonyváró eseményen hangolódtak a közelgő ünnepekre az érdeklődők a zabolai Mikes-birtokon a Kastély Erdélyben és a Zabola Estate csapatának szervezésében. A sokszínű, egész napos programsorozaton mintegy ezren vettek részt.

Hirdetés
Hirdetés

A szervezők a birtok egykori istállójába, melyet gyönyörűen felújított rendezvényteremmé alakítottak, hangulatos zenével, karácsonyi illatokkal várták a résztvevőket. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a délután 5 óráig tartó eseményen a kicsik és nagyok is megtalálták a számukra legkedvesebb programot, melyek közül a kézműves foglalkozások bizonyultak a legnépszerűbbnek.

A gyerekek mézeskalácsot és karácsonyi díszeket készítettek, melyeket haza is vihettek. A legkisebbek a Djeco kreatív játékok műhelyében múlatták az időt, míg a felnőttek a Bloom Belle alkotóműhelyben készítettek meseszereplők által ihletett koszorúkat és ünnepi díszeket.

Kézművesek és helyi termelők karácsonyi portékákat kínáltak, a büfében pedig különböző finomságokat lehetett kóstolni. A jó időnek köszönhetően a résztvevőknek lehetősége volt sétálni a gyönyörű angolkertben a több száz éves fák között, de hintóból is élvezhették a tájat.
Idén is a legnépszerűbb programok között szerepelt a Retrobooth fotódoboz és az arcfestés, de az angyalpostára is rengeteg saját kezűleg készült képeslap érkezett.

„Sok gyerek vett részt Demeter Éva két interaktív papírszínház-előadásán, majd több család is versenybe szállt az izgalmas kincskereső játékban, ahol a szülőknek és gyerekeknek közösen kellett különböző helyszíneket, eldugott tárgyakat megtalálniuk a kastélykertben és megoldaniuk a feladványokat” – olvasható a közleményben.

Az erdélyi kastélyok is fontos szerepet kaptak az eseményen: az EduKastély játékai az épületek történetébe, a nemesi és polgári mindennapokba nyújtottak betekintést, a nagyobb gyerekek és felnőttek pedig a History is Our Story interaktív webdokumentumfilmmel fedezhették fel három kastély történetét.

A napot a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás-iskola zene tagozatos diákjainak hangversenye, illetve tábortűz zárta. „A karácsonyváró esemény minden évben idilli és melegséges, idén viszont azt reméljük, hogy az ünnepi hangulat megteremtése mellett, a közös találkozás élményével sikerült kiszakadniuk a hétköznapokból, lelassulniuk és hangolódniuk mindazoknak, akik ellátogattak a Mikes-birtokra. Kívánjuk, hogy ezzel az érzéssel a szívükben készüljenek a karácsonyi ünnepekre” – mondta Balázsi-Pál Ágnes, a Kastély Erdélyben programot kezdeményező és lebonyolító PONT Csoport ügyvezető igazgatója. <<

Zoltán Ildikó

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük