Hirdetés
Hirdetés

Igényes termékek vására a Mikóban

Igényes termékek vására a Mikóban Kovászna megye

Sosem lehet üres kézzel kijönni a „múzeumi” vásárból, amelynek most már (néhány éve) éppenséggel a Székely Mikó konferenciaterme ad otthont. Annyi szép kézműves tárgy kellette magát a hétvégi karácsonyi vásáron, hogy minden szeretett személynek jutott valami neki való, hozzáillő ajándék.

Hirdetés
Hirdetés

Ötven kézműves kínálta portékáját az asztalokon: kézműves szappanok, bizsuk bőrből, fából, fémből, gyöngyből, huzalokból, csodálatos kerámiák, babaholmik, egyedi bögrék, karácsonyfadíszek, pálinkák, szörpök, gyümölcslevek, gyógyteák, faragott játékok, tálak, szoknyák vonzották az ember tekintetét, mind egyedi, nagy gonddal elkészített műremekek, melyek közül igen nehéz volt egyet választani. S ha sehogy sem jutott dűlőre az ember, egyes asztaloknál akár helyben, vagy egyik napról a másikra is elkészítettek egy személyre szabott, egyedi darabot.

Több árus is elmondta, ez a kedvenc karácsonyi vására, mert beltérben, melegben árulhat, és nem kell minden nap végén összecsomagolni a portékát, többnyire a forgalommal és a bevétellel is elégedettek voltak, de mindezeket félretéve a vásári hangulat, a társaság és a szemlélődőkkel való társalgás is kiemelte számukra a hétköznapokból a hétvégét. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük