Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Több százan perlik a DSP-t

Több száz személy perelte be a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóságot (DSP) a koronavírus-járvány alatt, a digitális beutazási adatlap (PLF) kitöltésének elmulasztása miatt kiszabott bírságok visszatérítése érdekében. A prefektúra honlapján közzétett jelentés szerint a közegészségügy összesen 2170 bírságot rótt ki az említett dokumentum hiánya miatt, közel hárommillió lej értékben. 1235 személyt 2000 lejre, további 935-öt pedig 500 lejre büntettek. A digitális beutazási adatlapot 2021 decemberében vezették be a hatóságok az országba érkező, koronavírussal fertőzött személyek könnyebb beazonosítása céljából. Az intézkedést három hónap után megszüntették, júliusban pedig érvénybe lépett a törvény, amellyel eltörölték az adatlap ki nem töltése miatt kiszabott bírságokat, illetve lehetővé tették, hogy a megbüntetett személyek visszakérjék a pénzüket. Kezdetben a bírságok 2000-től 3000 lejig terjedtek, februárban azonban a kormány 500 lejre csökkentette az alsó határt, miután több román állampolgár arra panaszkodott, hogy igazságtalanul bírságolták meg. (fá) 

Pluszparkolók a világítóknak

A sepsiszentgyörgyi köztemető, az elmúlt évekhez hasonlóan, most is készen áll a megemlékezők fogadására. A TEGA a szokásosnál több kukát, illetve 6 mobilillemhelyet is kihelyezett. „Úgy gondoljuk, hogy el fog húzódni a megemlékezés időtartama, ezért Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának közbenjárásával arra is lehetőség nyílik, hogy a közeli poligonon lehessen autókkal megállni. Ez a lehetőség már október 29-től, szombattól adott egészen november 1-ig, azaz keddig” – közölte Máthé László igazgató.

A TEGA felhívja a figyelmet arra is, hogy a köztemetőhöz vezető Vár utcában egyirányú lesz a forgalom, itt lehet majd a temetőhöz felhajtani, távozni pedig a Vojkán utca felső részén lehet – ahogy az elmúlt évek során is. 

Kiegészítés

A Lemhényi Körképben megjelent Múltunk a Poszkár-tetőn cikkben a fafaragók névsora az alábbiakkal teljes: Kosztándi Géza (Életfa) és az ajtó–ablakok készítője, Koncz Attila.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük