Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Terjeszkedik a város

Több rendezési tervet is jóváhagyott tegnapi ülésén a sepsiszentgyörgyi városi tanács, többek között a köztemető környékének azzal a szándékkal elkészített rendezési tervét, hogy a sírkertet további 4 hektáros területtel bővítsék ki.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezési terv egy nagyobb részt az önkormányzat, kisebb részt pedig magántulajdonban levő, a temetőtől észak-északkeletre fekvő területre vonatkozik. Egy 0,72 hektáros terület tulajdonosaival azok érdektelensége miatt minden tárgyalási kísérlet meghiúsult, egyáltalán nem válaszoltak az önkormányzat megkeresésére. Sajnos, ez beékelődik a kiterjesztett temetőbe, de el lehet indulni e nélkül is – részletezte megkeresésünkre Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, aki szerint az övezeti rendezési terv még csak az első lépés egy hosszú folyamatban.

A bővítésre a dokumentumok szerint azért van szükség, mert a város egyre terjeszkedik, lakossági összetétele is változik. A most górcső alá vett külterületen, a sírhantoknak kijelölt parcellákon kívül, egy kolumbárium (az elhamvasztottak urnáinak helyet adó építmény), valamint új ravatalozó is helyet kap, mint ahogy zöldövezetek és parkoló is. Természetesen a teljes körű közművesítés is hozzátartozik a rendezési tervhez, illetve a temető körül egy 100 méteres védőövezetet is meg kell hagyni. Az új temetőrész az Otthon sétányról lesz megközelíthető.

Ugyanezen az ülésen a Szemerja negyedben, a Szegfű utcában létesítendő új Lidl áruház területének és a Cigaretta utcai, egykor az útügy székhelyeként, új rendeltetés szerint pedig egészségügyi létesítmények építésére szánt területek rendezési tervére is rábólintottak a helyi képviselők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük