Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Három helyett egy

Három helyett egy Kovászna megye

Módosították a költségvetést, néhány formai döntést hoztak, és arról is szavazott a kézdivásárhelyi tanács, hogy hány személy részesülhet ezentúl Pro Urbe díjban.

Hirdetés
Hirdetés

A testület elsőként a város bü­dzséjét módosította 1,2 millió lejjel (900 ezer lejt a kormány utal), majd döntés született egy korábbi, a 2021/178-as, helyi adók és illetékekre vonatkozó tanácshatározat bővítéséről is, ugyanis a Gábor Áron Műszaki Líceum sportterme is bérelhető ezentúl, így annak tarifáit határozták meg. Ezen kívül a taxisok kérésére a tanács rábólintott a taxi üzemmódú személyszállítás maximális távolsági díjára, erre az üzemanyagárak emelkedése miatt volt szükség. A testület jóváhagyta az ösztöndíjak értékeit a 2022–2023-as tanévre, majd a Vigadó Kulturális Alapítvány alapszabályzatát is módosították, a tanács pénzt ítélt meg amiatt, hogy az év végéig működhessen a nehéz anyagi helyzetben lévő alapítvány. Jövő évben új alapokra helyezzük ezt is – nyomatékosított Szilveszter Szabolcs alpolgármester.

Bejan András tanácsos előterjesztése a Pro Urbe díjakra vonatkozott: a testület jóváhagyta a 2008/92-es, Pro Urbe díjakra vonatkozó tanácshatározat módosítását is, annak értelmében ezentúl évente csak egy személy részesülhet a város legmagasabb elismerésében. 

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük