Felhívás!

RÖVIDEN

Több lesz a medve, mint a turista
A közösségi hálón hozza az érdekeltek tudomására a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat, hogy a turisták biztonsága és a nem kívánt események elkerülése érdekében mától ideiglenesen lezárja az alábbi turistaútvonalakat: a kék ponttal jelzett ösvényt a Bálványosi-hágótól a Buffogó-tőzeglápig, a piros ponttal jelzett utat Bálványosról a Szent Mária-kápolnáig, illetve a piros háromszöggel jelzett útvonalat az Apor lányok feredőjéig.
Érdeklődésünkre Leonid Moscviciov, a hegyimentő közszolgálat vezetője elmondta, az utóbbi időben nagyon sok medve jelenlétét jelezték a bálványosi Grand Hotel környékén, így kénytelenek intézkedni. Első lépésben a szálloda környékének útvonalait zárják le, de vélhetően további intézkedésekre is sor kerülhet majd, miután a prefektúrán is terítékre kerül egy megbeszélésen a medveveszély. << (bt)

Vásárlóknak adják ki magukat
Újabb csalásra figyelmeztet a Román Rendőrség, ezúttal is interneten cserkészik be áldozataikat a csalók. A román rendőrség figyelmezteti azokat, akik különböző termékeket kínálnak eladásra Facebookon vagy más portálokon, hogy legyenek óvatosak. A csalók potenciális vásárlónak adják ki magukat, majd annak érdekében, hogy elutalhassák a termék ellenértékét, arra kérik a gyanútlan eladót, hogy adja meg bankkártyájának adatait. Ha az áldozat megteszi, lenullázhatják a bankszámláját.
A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy sem eladáskor, sem vásárláskor nem szabad megadni a bankkártya-adatokat (kártyaszám, biztonsági kód), sőt a gyanúsnak tűnő oldalakon fizetni sem ajánlott ezzel a módszerrel. Ha a vásárló kéri az adatokat, azt egyáltalán nem szabad megadni, ugyanis az egyetlen adat, amelyre ilyen helyzetben a vásárlónak szüksége lehet, az a bankszámlaszám, amelyre utalhatja a termék ellenértékét. Fontos, hogy ha valaki azt észleli, más is használja a kártyáját, vegye fel a kapcsolatot a bankjával és a rendőrséggel is, hogy megfigyelhessék, esetleg leállíthassák a tranzakciót, és zárolhassák a kártyát. (bi)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.