Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a harmadik polgármesterjelölt Kézdivásárhelyen

Megvan a harmadik polgármesterjelölt Kézdivásárhelyen Kovászna megye

A Magyar Polgári Erő is indít polgármester-jelöltet Kézdivásárhelyen. Ugyanakkor tanácsosi listát is letettek – közölte érdeklődésünkre Kulcsár-Terza József, a párt ügyvezető elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Polgári Erő Lukács Lászlót indítja a polgármesteri szék megszerzéséért Kézdivásárhelyen. Jelöltjük korábban, a 2008–2012-es időszak második felében, 2011 szeptemberétől már töltött be alpolgármesteri tisztséget a városban, Rácz Károly mellett, sőt egy hónapig a városvezetői teendőket is ellátta megbízott polgármesterként, de a megyei tanács tagjaként is vállalt közszereplést. Négy évvel ezelőtt, egy RMDSZ–MPP-egyezség értelmében az előbbi biztosított számára bejutó helyet városi tanácsosi listáján.

Kulcsár-Terza József, a párt ügyvezető elnöke érdeklődésünkre elmondta, azt követően döntöttek az indítása mellett, hogy számukra nyilvánvaló vált, az EMSZ kézdivásárhelyi szervezete elárulta a város magyarságának egy részét azzal, hogy váratlan fordulattal, saját jelöltjét ejtve a román pártok által protezsált, függetlenként színre lépő Imre Csaba mögé állt. „Úgy véljük, a céhes városi vezetésben szükség van az egészséges jobboldal képviseletére, és Lukács László, mint régi MPP-s tökéletesen alkalmas erre a feladatra” – nyilatkozta lapunknak.

Biztató eredménynek tartja, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült több mint ötszáz támogatói aláírást összegyűjteniük. A tanácsosi listájukon a polgármesterjelöltjüket Filep Béla, Váncsa Levente-Jenő, Hankó Attila, Vas-Kerekes Imre, Jakabos Tünde, Szőcs Emil és Gergely Csaba követi.

Kulcsár-Terza József azt is kijelentette, hogy a majdani önkormányzati testületben semmi szín alatt nem kívánnak együttműködni „sem a román pártokkal, sem szövetségeseikkel, azokkal, akik a nemzeti ügy ellen cselekszenek”. Felvetésünkre megerősítette: az EMSZ-re célzott.

Fotó: Székely Hírmondó-archív

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások