Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Épülhet a sepsiszentgyörgyi jégpálya

Épülhet a sepsiszentgyörgyi jégpálya Kovászna megye

A kormány keddi döntése értelmében zöld utat kapott a Sepsiszentgyörgyön épülő, mintegy 245 millió lej értékű jégpálya – jelentette be kedden Mihai Constantin kormányszóvivő. A nagy volumenű beruházást a fejlesztési minisztérium finanszírozza az Országos Befektetési Társaságon (CNI) keresztül.

Hirdetés
Hirdetés

Összesen három sportlétesítmény építését engedélyezte, összesen 1,1 milliárd lej értékben kedden a román kormány – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

A konstancai és pitești-i futballstadionok mellett a listán szerepel a sepsiszentgyörgyi jégpálya is, amellyel a város egy régi hiányosságát orvosolják. „Mintegy 245 millió lej értékű, 2180 néző befogadására alkalmas jégpálya munkálatainak megkezdését hagyták ma jóvá, amely a jégkorong és más jégsportok gyakorlásának biztosít helyet” – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő.

Mint arról korábban beszámoltunk, a háromszéki megyeszékhelyen jelenleg csak korszerűtlen vagy kültéri, sátorral fedett jégpálya működik, modern, fedett korcsolyapálya csak a várostól több tíz kilométerre található. A Sepsi Aréna szomszédságában épülő új sportlétesítményt orvosi rendelővel, öltözőkkel, médiateremmel, büfével és sportszertárral is ellátják.

Fotó: Vargyasi Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások