Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jégpályaépítőkre várnak Háromszéken

Jégpályaépítőkre várnak Háromszéken Kovászna megye

A romániai Országos Befektetési Társaság (CNI) kiírta a versenypályázatot egy új sepsiszentgyörgyi műjégpálya megépítésére. A pályázat magába foglalja a sportlétesítmény műszaki tervcsomagját és az építkezési munkálatokat, valamint azt is, hogy a tervező folyamatos felügyeletet biztosít az építkezés idején.

A közbeszerzési törvény alapján kiírt pályázaton az a szakvállalat lehet a győztes, amely a legjobb minőségi munkát kínálja a legkedvezőbb árak mellett. Előnyt jelenthet a tervezőcsoport tapasztaltsága, a pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a kivitelezés módszertanát és munkaszervezését.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. július 25-én 15 óra. A tervezésre nyolc hónap, a megvalósításra két év lesz a szerződésben rögzítendő határidő. A beruházás összértéke megközelíti a 317 millió lejt, ebből körülbelül 216 millió lej érinti közvetlenül a kiírt pályázat nyertesét.

Hirdetés
Hirdetés

Az új fedett műjégpálya a Sepsi Aréna közelében kap helyet. A lelátó több mint kétezer férőhelyes lesz, a tényleges jégjátéktér mérete 60 x 30 méter, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) és a Román Jégkorong-szövetség (FRH) által rögzített követelményeknek megfelelően. Eleve úgy tervezték, hogy az új fedett műjégpályán nemzetközi mérkőzéseket is lehessen játszani. Az elképzelések szerint jégcsarnok – a kézdivásárhelyi mellett – a Háromszéki Ágyúsok élvonalbeli férfi jégkorongcsapat egyik „otthona” lesz. Az élsportnaptárhoz igazodva, az új műjégpályán szabadidősportra, közkorcsolyázásra is lehetőséget kínálnak majd a működtetők. A korszerűnek ígérkező létesítmény épületegyüttesében lesznek nyilván öltözők, irodahelyiségek, erőtermek stb., és helyet kap egy egészségügyi, sportorvosi, regenerálódási központ is.

A közbeszerzési kiírást több lépés is megelőzte, tavaly szeptemberben Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta az a határozatot, amelynek köszönhetően a bukaresti fejlesztési minisztérium rendelkezésére bocsátották a beruházáshoz szükséges földterületet, idén május 4-én Románia kormánya elfogadta az új műjégpálya építésének állami finanszírozási határozattervezetét; eközben a székelyföldi székhelyű Mens Sana Alapítvány pénzadománnyal támogatta a sportlétesítmény tervezetéhez kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmány elkészítési költségeit.

Címlapfotó: Az új jégpálya látványterve

Forrás: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások