Felhívás!

RÖVIDEN

Támogatási ügyintézés: május 15. a határidő
A megyei állategészségügyi igazgatóság hosszabbított programmal dolgozik a támogatási ügyintézés érdekében. Még alig néhány nap áll a gazdák rendelkezésére, hogy benyújtsák a területalapú és állattenyésztési támogatási kérelmüket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) kirendeltségeihez. Tekintettel arra, hogy még mindig vannak olyan természetes és jogi személyek, akik nem igényelték a körzeti állatorvosoktól vagy a megyei állategészségügyi igazgatóságtól a dossziéhoz szükséges igazolványt, az intézmény szakemberei a munkanapi programon kívül pénteken, szombaton és vasárnap 9–13 óra között az érdekeltek rendelkezésére állnak a székhelyen: Sepsiszentgyörgy, Csíki utca 149. szám alatt.

Országos sztrájk
Országszerte sztrájkolnak kedd reggeltől a környezetvédelmi őrségek alkalmazottai, tudtuk meg a Kovászna megyei környezetvédelmi őrség szakszervezetének közleményéből. Az alkalmazottak meghatározatlan ideig tiltakoznak a környezetvédelem terén tapasztalható bérezési egyenlőtlenségek miatt. Azt írják: „megmagyarázhatatlanul nagy különbség van aközött, mekkora jelentőséget tulajdonítanak globális szinten a környezetvédelmi problémáknak, valamint aközött, ahogy országunkban kezelik a környezetünk védelméért dolgozó szakembereket. Annak ellenére, hogy a környezetvédelem egy stratégiai fontosságú terület (…) a környezetvédelmi őrség alkalmazottai 2009 óta nem részesültek béremelésben, jelenleg a közalkalmazottak közül ők kapják a legalacsonyabb béreket”. „Az általános sztrájk ideje alatt a környezetvédelmi őrség alkalmazottai nem végzik megszokott tevékenységüket és nem foglalkoznak az ügyfelekkel sem, elnézést kérünk az állampolgároktól ezért az akadozásért“ — írja a Valentin Neagoe szakszervezeti vezető által aláírt közlemény.

Könnyű baleset
Hétfőn reggel figyelmetlen hölgyvezető rongálta meg gépkocsiját a Szentgyörgyöt Tusnáddal összekötő ország­úton. Induláskor nem nézett körül, és egy arra haladó busz beleakadt. A vétkes sofőr könnyű sérüléssel megúszta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.