Felhívás!

Jól alakul a város büdzséje

Jól alakul a város büdzséje Kovászna megye

A város költségvetésének bevételei időarányosan teljesülnek, derült ki az idei első negyedév költségvetés végrehajtására vonatkozó határozatból, amit legutóbbi rendkívüli ülésén fogadott el Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete.

A határozattervezet előterjesztésekor Sztakics Éva alpolgármester elmondta, hogy az első ne­gyed­évben a tervezett éves jövedelmek 34,77 százalékát valósították meg, ami pedig a kiadási tételeket illeti, a megvalósítás 23,64 százalékos.
A megyeszékhelyi tanács március 20-án fogadta el a város 2017. évi összesített költségvetését, és akkor az önkormányzat vezetősége 126,9 millió lejnyi bevétellel számolt, április végén ezt kiegészítették ötmillió lejjel, miután a személyi jövedelemadóból befolyt összeg magasabb volt, mint amikor tervezték a büdzsét. Az önkormányzat vezetősége ugyanakkor abban bízik, hogy a következő hónapokban még lesz lehetőség pozitív kiegészítésre, és így az év végéig ennél sokkal nagyobb lesz a város költségvetése.   
Antal Árpád polgármester korábban kifejtette, annak ellenére, hogy hosszú évek után ez az első olyan év, amikor nem számíthatnak uniós alapokra, a már elkezdett fontosabb beruházásokat tudják folytatni, illetve befejezni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.