Felhívás!

RÖVIDEN

Ittasan vezetett
Vasárnap este alkoholos állapotban vezető sofőrt igazoltattak a közlekedésiek Zágonban. Bekísérték vérvételre, eljárás indul ellene. 

Betörtek, a kutyát is leütötték
Vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek behatoltak egy árapataki ingatlanba, miután átmásztak a kerítésen, és levertek négy megfigyelő kamerát. Betörtek egy ablakot, felfeszítettek egy zárat, ruhákat és konyhaedényeket loptak, ötezer lejnyi kárt okoztak. A kutyát fején szúrt sebbel találták a gazdái, egyik foga ki volt ütve. Az egyenruhások rövid idő alatt azonosították a tetteseket, egy 18 és egy 30 éves férfit, a vád ellenük betöréses lopás, állatkínzás. 

Kinyitott a gyógyszertár
Marti István, Dálnok polgármestere örömmel újságolta lapunknak, hogy kinyitott a gyógyszertár. „Balog Sándor maksai patikus megkapta a szükséges jóváhagyást, így végre kinyitott a gyógyszertár, amely hetente kétszer, kedden és csütörtökön 8 és 15 óra között áll a helyiek rendelkezésére”. Hozzátette, a kevesebb mint ezer lakosú településen zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység, így a tanintézményekben zavartalanul folyik a tanítás. „Amint kitavaszodik, az óvoda felújításához is hozzálátnak”, hangsúlyozta az elöljáró. (daczó) 

Új állásokat kínálnak
Közel százzal nőtt a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél meghirdetett állások száma februárban, a januárihoz viszonyítva. Jelenleg mintegy 350 munkahelyre lehet jelentkezni, ezek többségét továbbra is a kereskedelem kínálja. A jelenleg hirdetett 248 állásból mintegy százat ajánlanak kereskedelmi dolgozóknak: árufeltöltőket, árumozgatókat, pénztárosokat, elárusítókat keresnek, de több tucat biztonsági őrt és ügynököt is várnak a cégek, főleg az újonnan nyíló kereskedelmi központba. A vendéglátóiparban főleg a gyorséttermi vállalkozások keresnek munkaerőt: szakácsokat, segédeket, futárokat alkalmaznak, ezt követi a konfekcióipar, ahol jelenleg húsz állást hirdetnek. Felsőfokú végzettséggel marketing szakembereket, designereket, grafikusokat és könyvelőket várnak, a szakmunkások pedig asztalosnak, kőművesnek, esztergályosnak jelentkezhetnek. Gépjárművezetőkre is szükség van mind a hazai, mind a külföldi szállításban, ezekre az állásokra is lehet jelentkezni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.