Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bölönben javítják a hivatalt

Bölönben javítják a hivatalt Kovászna megye

Bölönben javítják a polgármesteri hivatalnak helyet adó épület tetőzetét. Mint azt Sikó Imre polgármester lapunknak elmondta, a javítást, illetve felújítást a sepsiszentgyörgyi Baumeister cég végzi.

Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre csak a tetővel foglalkoznak, de az épületen egyébként általános feljavítást végeznek, mi több, körülötte is megújítják a környezetet, egyebek mellett felújítják az előtte található parkolót is, melyet letérköveznek. Tizenhat autó fog majd elférni itt.

A bölöni volt huszárlaktanya épületébe 2014 szeptemberében költözött a bölöni hivatal, azelőtt a faluközponthoz közelebb székeltek, de a 2010-es pusztító árvíz után más községházát kellett keresniük. A huszárlaktanyát a hivatal ideköltözését megelőzően a felsőrákosi Zöld Út Kft. újította fel, amúgy az ingatlan a falu egyik reprezentatív épülete, több mint kétszáz éves, valamikor könyvtár és múzeum is működött benne, a 18. század második felében pedig a XI. székely huszárezred második századának adott helyett – a bölöni, kiegészítő alakulat állomásozott benne.

Bölönben hétvégén a hagyományos farsangra is készülnek, erre korábbi információink szerint, február 27-én, szombaton kerülhet sor. A hagyomány szerint a farsangolók a központi parkból indulnak délelőtt 9 órakor, aztán körbejárva a falut, ugyanoda térnek vissza, elégetve a farsangi bábukkal együtt az elmúlt tél és év minden rosszát. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük