Felhívás!

Próbavizsgák következnek

Próbavizsgák következnek Kovászna megye

Az oktatási minisztérium a honlapján megjelent közleményben pontosítja a jövő tanév szerkezetét, valamint a próbavizsgák időpontjait. Mintha a járványt megelőző normalitáshoz igazodnánk…

Ezek szerint a 2021/2022-es tanévben az oktatás szeptember 13-án, hétfőn kezdődik, és december 22-ig tart, így 14 hetes lesz az első félév; ebben az elemisták egyhetes vakációja 2021. október 25-től 31-ig tart majd. Jóval hosszabb, 20 hetes lesz a 2022. január 10-vel kezdődő és június 10-én befejeződő második félév, amelyben április 15-e és május 1-je között lesz a tavaszi vakáció. Az azt megelőző egy hétben lebonyolíthatók az Iskola másképp program tevékenységei, illetve a tantárgyolimpiák. A végzős középiskolások két héttel kevesebbet járnak iskolába, számukra május 27-én vége az iskolának. A nyolcadikosoknak 33 hetes a tanév, ők június 3-án fejezik be az iskolalátogatást. A szaklíceumoknak és szakközépiskoláknak 37 hetet kell elméleti-gyakorlati tanulással tölteniük.

A nyolcadikosok képességvizsgáinak és az érettséginek a menetrendjét egy későbbi időpontban megjelenő miniszteri rendelet pontosítja majd, de a próbavizsgák időpontját már most lehet tudni, illetve azt is, hogy az azokra való fölkészülést megkönnyítik a február 22-től a tanügyminisztérium oktatási és felmérési központja (CNPEE) honlapján közzétett tesztminták.

A nyolcadikosok tehát március 29-én kezdik a próba-kisérettségit a román dolgozattal, 30-án matematikából írnak, 31-én magyarból. A végzősöknek március 22-én kezdődik a próbaérettségije a román vizsgával, a következő három napon pedig a szaknak megfelelő kötelező, majd a választott tantárgyból, végül anyanyelvből írásbeliznek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.