Felhívás!

RÖVIDEN

Könnyű baleset
Szerda délelőtt Sepsiszentgyörgy kijáratánál egy 25 éves sofőr átsodródott az út bal oldalára személygépkocsijával, fának ütközött a jármű , és felfordult. Kórházba szállították, nem volt ittas.

Adventi előzetes
Baróton és a hozzá tartozó falvak iskoláiban ma délelőtt lesz a Mikulásjárás, a város központjában állított fenyőfánál viszont idén a hagyományos mikulási ünnepség elmarad. Továbbra is megszervezik viszont a közös adventi gyertyagyújtást. A Diákdombon található adventi koszorúnál december 6-án az unitáriusok, 13-án a baptisták, december 20-án pedig a reformátusok lesznek a házigazdák, minden alkalommal rövid ünnepi műsor kíséretében gyújtanak gyertyát. 

Nyugdíjpénztári közlemény
A Kovászna Megyei Nyugdíjpénztár befejezte az iratcsomók átadását, amelyeket felszámolt vállalatoktól birtokolt, nevezetesen az Agromix Rt (Szentkatolna), Corpul Gardienilor Publici (Kovászna) és a Confolux Rt. bútoripari vállalat sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi és bodzafordulói alegységei iratcsomóit. Az átvevő cég neve Depozitar Infoarhive Kft., címe: Arad, Iuliu Maniu út 71. A. Telefon elérhetőség: 0769.048.524, 0757.252.982. További információkért a fent megjelölt címen lehet érdeklődni, személyazonossági és munkakönyv-másolat szükségeltetik. 

Motorral érkezik a Mikulás
A járványügyi előírásokhoz igazodva érkezik idén a motoros Mikulás Sepsiszentgyörgyre, hogy megörvendeztesse a gyerekeket. Az ötletgazda Márk János, aki Kanadában látott hasonlót, elmondta, nincs tudomása arról, hogy ilyen akciót szerveztek volna Romániában, ők voltak tavaly az elsők, akik motorral járták a várost, és ajándékozták meg a gyerekeket (Kézdivásárhelyen korábban járt „motoros” Mikulás – szerk.) December 5-én 17 és 19 óra között motoros felvonulást szerveznek, melynek során a város több pontján ajándékot osztanak szét. Az eseményre minden gyereket várnak, de azt kérik, ne gyülekezzenek 10 fősnél nagyobb csoportokban, illetve mindenki viseljen maszkot. 300-500 csomag kerül kiosztásra, ezek édességet tartalmaznak, amit helyi vállalkozók segítségével szereznek be. (bús) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 4., 9:07
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Igen,Kézdin járt motoros miki. Meg is lett az eredménye,hosszú nyelv mindenhova el ér. Tehát sok sikert,és remélem ,hogy majd személyesen is láthatom Sepsin.