Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Eltűnt nőt keresnek
A rendőrséget november 17-én értesítették, hogy a 31 éves, kovásznai Kaba Annamária ismeretlen helyre távozott otthonából, és nem tért vissza. Aki bármit tud hollétéről, kérik, hívja a 112-es sürgősségi hívószámot. A nő kb. 165 cm magas, 55 kilós, vékony alkatú, haja gesztenyebarna, szeme zöld. Távozásakor sötét nadrágot és dzsekit viselt, és egy barna színű hátizsákja volt. 

Ismét lecsap az ANI?
Tegnap az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) honlapján megjelent közlemény értelmében Deszke János maksai polgármesternél is összeférhetetlenséget állapítottak meg az előző, 2016–2020-as mandátumban, amikor az elöljárói tisztséggel párhuzamosan úgymond egyéni vállalkozást is vezetett volna. A részletekről az elöljárótól érdeklődtünk. „Volt mezőgazdasági egyéni vállalkozásom (II), azonban miután polgármester lettem, ott semmiféle aktivitás nem történt azon kívül, hogy arra a számlára kaptam a 2016-os szubvenciókat. 2017 júniusában, amint az utolsó támogatás megérkezett, a vállalkozást és a bankszámlát is megszüntettem. Nyáron kaptam egy papírt az ANI-tól, jártam Bukarestben is, egy hónapja küldtem el az álláspontomat. Azóta nem kaptam semmiféle értesítést, ma (tegnap – szerk.) hallottam a hírt. Nem tudom, mi lesz a következménye”, osztotta meg lapunkkal. 

Jogsi nélkül
Szerdán délelőtt Nyáraspatakon a hidvégi rendőrök rutinellenőrzés közben állítottak meg egy 32 éves férfit, aki furgont vezetett. Nem tudott érvényes jogosítványt felmutatni, csupán egy tanúsítványt, miszerint az okiratot bevonták. 

Bérletesek figyelmébe!
Figyelembe véve, hogy a szükségállapot idején, valamint a vészhelyzet ideje alatt a fizetéses parkolás hónapokig fel volt függesztve Sepsiszentgyörgyön, az önkormányzat kedvezményeket biztosít azoknak a személyeknek, akik idén éves parkolóbérletet váltottak: a 2021-es évi parkolóbérletük díjának csupán a felét kell kifizetniük. Részletek hétfői számunkban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.