Páratlan színek a kör közepén

Páratlan színek a kör közepén Kovászna megye

Új virágszalon nyílt a szentgyörgyi Csíki utcában, Dávid Virágszalon a neve. Mondhatnánk üzletnek is, de kicsit több, hiszen akárhová néz az ember, egy-egy megkomponált részlet színein, formáin időzhet el a tekintete. Egy szentgyörgyi srác vállalkozása.

 

 

Dávid Hunor már gyerekkorában szívesen ajándékozott a nagy család jeles alkalmain virágot, amúgy mindig jó dolgú gyermek volt, mondja édesanyja, aki szintén az üzletben forog, ha csak teheti. A vállalkozói életformába pedig belenőtt, a család által működtetett Dávid temetkezési vállalkozás már régóta ismert a szentgyörgyiek körében. Hunor egyébként másodéves a BBTE vállalatgazdaság szakán.

A polcokon és a kör közepén – amúgy tágas helyiségről beszélünk – vágott virágok: Hollandiából importált rózsák, érdekes, eddig még nem látott színű orchideák, bazsarózsák, kálák. A különlegesség meglepő módon nem jelent felárat. A vasárnapi nyitvatartás sem.

Az üzlet másik erénye Tóth Réka, aki Budapesten tanult virágkötészetet, és némi kerülővel a virágüzlet alkalmazottja lett. Éppen dobozba komponálja a virágokat – most ez a trendi. Ha munka közben látják, hogy alakul egy csokor, sokszor megkívánják a vevők, pont olyat kérnek.

– Kényes dolog a virág, különleges bánásmódot kíván – mondja Hunor, aki vállalta a kihívást. Ami ennél nehezebb, az csak a romániai vállalkozói lét. – Nem az anyagiak vezéreltek, mikor megnyitottam az üzletet, hanem a szenvedélyem a virágok iránt, amelyek becsempészik a természetet a négy fal közé és gyönyörködtetetnek. Mindig lehet új ötletekkel frissíteni a dekorációt, a kínálatot, játszani a színekkel, a formákkal, mondja Hunor. A szeme akkor csillog leginkább, mikor azt mondja, hogy az ő 38 szál rózsájával köszöntötte egy férj a feleségét. És ez sokat elmond. Egy vevő sms-e: „Az első vásárom volt a Dávid virágüzletben. Ígérem, mostantól törzsvendég leszek!” (x)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.