Felhívás!

Oltásra fel!

Oltásra fel! Kovászna megye

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

„Akik szeretnék beoltatni magukat, most tegyék meg, hiszen jelen pillanatban adott erre a lehetőség. Ugyanakkor arra is kérem a lakókat, hogy elsőkörben orvosoktól és szakemberektől tájékozódjanak az oltás beadását illetően”– fogalmazott az elöljáró.

Kovászna megyében csütörtök délben már csak 6 személy szerepelt a várólistán, és több mint 4700 oltóanyag állt rendelkezésre, ebből közel 2000 Sepsiszentgyörgyön, ahol Pfizer és Moderna által kifejlesztett vakcinával oltanak.

A városvezető kiemelte, hogy a rendelkezésre álló, nagy mennyiségű vakcina nem az oltási kedv csökkenését jelzi, hanem azt, hogy most már több oltóanyag érhető el országos szinten. Ezt bizonyítja az is, hogy szerdán az országban rekordszámú, azaz 90.000 beoltott személyt regisztráltak egy nap alatt.

Ugyanakkor Antal Árpád polgármester úgy nyilatkozott, hogy akkor tudunk visszatérni a járvány előtti életünkhöz, amikor Románia lakosságának egy jelentős hányada védett lesz a koronavírussal szemben.

– A védettséget a tudomány mai álláspontja szerint az oltás nagymértékben biztosítja. Fontos, hogy mindenki maga döntse el, él-e az oltás lehetőségével vagy sem, senkit sem szabad meggyőződése ellenére oltásra kényszeríteni. Ugyanakkor minden jel arra mutat, hogy a járvány megfékezésének érdekében olyan intézkedések körvonalazódnak az elkövetkezőkben, melyek nagyobb mozgásteret biztosítanak majd azon személyek számára, akik beadatták az oltást, például léteznek olyan tervek, melyek szerint azok a vendéglők, ahol a személyzetet immunizálták, működhetnek, és eléggé valószínű, hogy az utazás is könnyebb lesz a beoltott személyek számára. Én arra biztatom azokat, akik ezzel a lehetőséggel élni szeretnének, hogy tegyék meg, mert mielőbb elérjük azt a kritikus tömeget, mely védett a vírussal szemben, annál hamarabb tudunk visszatérni a járvány előtti életünkhöz – hangsúlyozta Antal.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások