Felhívás!

Nyílt nap a komplexumban

Nyílt nap a komplexumban Kovászna megye

Pénteken, a Kovászna megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság keretén belül működő baróti Közösségi Szolgáltatási Komplexumban nyílt napot tartottak, melyre a fogyatékkal élő gyermekek világnapja adott okot, ahogy az elmúlt években, úgy idén is.

A központ udvara ezúttal is ünnepi díszbe öltözött, a helyszínen az itt ápolt kisgyermekek játszadoztak önfeledten. A baróti Rezidens Központ olyan 7 év alatti, fogyatékkal élő gyermekeknek ad helyet, akiket szülei elhagytak, vagy kérték itteni elhelyezésüket. Az ünnepnaphoz csatlakoztak a baróti speciális óvoda gyermekei, az ugyancsak a gyermekjogvédelem által működtetett, baróti családi házban elhelyezett, valamint a baróti Laura Házban foglalkoztatott gyermekek is.

Bár a nyílt napot korábban meghirdették, a gyermekek sorsa iránt érdeklődő helybéli sajnos nem akadt, voltak viszont a helyszínen önkéntes írországi fiatalok, ők látható örömmel, jókedvvel szórakoztatták a gyermekeket. Ráadásul nem jöttek üres kézzel a messzi Írországból: játékokat, eszközöket hoztak, hogy azokkal is gazdagítsák, színesebbé tegyék a szomorú sorsú gyermekek mindennapjait. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.