Felhívás!

Ünnepelt Zabola

Ünnepelt Zabola Kovászna megye

Szombaton a mulatságé és a focié volt a főszerep Zabolán, a Pro Zabola Egyesület, valamint a Roy Chowdhury–Mikes Alapítvány szervezésében tartották meg a 6. Szent Mihály Havi Forgatagot és a 9. Mikes-kupát. Az eseménynek a sportpálya és a sportcsarnok adott otthont.

A Bethlen Gábor Alap, valamint a helyi önkormányzat által támogatott rendezvény egyaránt vonzotta a kikapcsolódni vágyókat és a focikedvelőket, mert miközben a pályán felsorakoztak az árusok, a Mikes-kupáért kiírt viadal is elkezdődött a csarnokban. Ez utóbbi egy többéves hagyományra visszanyúló fociesemény, melyet a Roy Chowdhury–Mikes Alapítvány szervezett a szórványban élő magyarság és a helyiek összefogását erősítendő. Az idei kupán a helyiek mellett többek között Fehér és Maros megye meghívottjai rúgták a labdát.

A népszerű főzőversenyre 13 csapat nevezett be. A Szabadtűzi Lovagrend bírái a Lányos Asszonyok csapat főztjét tartották legkiválóbbnak, őket követték a Schweighofer- és a Gyöngyharmat-csapatok. A nap további részében különböző színpadi előadások és koncertek voltak. Szigyártó Nimród, a Pro Zabola alapító tagja kérdésünkre elmondta: azért tartják fontosnak a forgatag megszervezését, hogy ezáltal teret adjanak a helyieknek és a környékbelieknek egy őszi kikapcsolódásra. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.