Felhívás!

Nem mindenkinek tetszik a zenélő 67-es út

Nem mindenkinek tetszik a zenélő 67-es út Kovászna megye

Magyarországon először a 2×2 sávossá fejlesztett 67-es gyorsúton építettek akusztikus aszfaltot, ami zenél, ha ráhajtunk. Az útszakaszon a Republic ikonikus dala, a 67-es út dallamai csendülnek fel.

A 600 méter hosszú zenélő aszfaltsáv azonban alig pár száz méterre van a somogyi kistelepüléstől, Mernyétől, az ott élőket pedig zavarja a zenélő út.

Egy helybéli szerint az a legrosszabb, amikor több autó egyszerre hajt rá a különleges aszfaltra, mert dallam helyett csak zajt hallani. Egy másik ott lakó azt mondja, éjszaka még a szomszéd településre is elér a hang.

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. közölte, hogy hét helyszínt vizsgáltak, és olyat választottak, amely megfelel a zajterhelési előírásoknak. Hozzátették, eddig nem érkezett hozzájuk hivatalos panasz a zenélő útszakasz miatt, ha lesz ilyen, akkor döntenek a további lehetőségekről.

(nlc)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 4., 17:02
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Nálunk annyi a gödör és a hídáteresz a dn11 en, h minden kamion után 5/6 Richter skála szerinti földrengést ézlelünk! A földrengésről mindig a tv ből, újságból értesülünk!!!😁