Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lovaskaszkadőrök, polgármesterek csatája és megannyi más

Lovaskaszkadőrök, polgármesterek csatája és megannyi más Kovászna megye

Hétvégén, augusztus 5–6-án, a Nyujtód és Ozsdola közötti mezei út mellett a helyi Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület ismét megrendezi a Háromszéki lovasnapokat.

 

Az érdeklődők a szombaton 10 órakor esedékes megnyitót követően díjugrató-versenyt láthatnak, majd 15 óra után ünnepélyes zászlófelvonást rendeznek a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar és a hagyományőrző 15. Székely Határőr Gyalogezred közreműködésével.

A folytatásban az aranyparipa díjért küzdenek a résztvevők, majd a Háromszéki Lovasnapok-fotóverseny nyerteseit díjazzák. A szervező egyesület tagjainak kaszkadőr-előadását a Salvatore Egyesület elsősegély-bemutatója követi, majd a Kassai-lovasíjászat erdélyi csapata kápráztatja el a nagyérdeműt. Ám ez még nem minden, lovasbírkózást és tüzes show-t is láthatnak az érdeklődők, a napot tábortűz és utcabál zárja.

Vasárnap a gyorsasági lóverseny elő- és döntő futamai, a munkalovak versenye és a Székely Sasok doscsapat előadása mellett polgármesterek csatáját, Toldi-erőpróbát, a Kézdiszéki Huszár Hagyományőrző Egyesület előadását, kaszkadőr-bemutatót és indián-show-t is láthatnak, illetve a Székeyl Góbék poénjain derülhetnek az érdeklődők.

Az említettek mellett meglepetésekkel is készülnek a szervezők, továbbá hagyományos termékvásárt, a legkisebbek számára pedig gyerekfoglalkozásokat szerveznek. Az elemózsiás szatyrot nyugodtan otthon lehet hagyni, a résztvevők éhüket és szomjukat az étkező- és sörsátorban csillapíthatják.

Fotó: Székely Vágta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 4., 21:25
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nyújtód rég Kézdi fantomtelepülése lett!
  Az iskola 2 éve újul, előtte felét ” visszaadták” a tulajoknak. Jó, hogy Ugron A. saját területén megszervezi a falunapokat! Kell 1 kis összerázódás! Hosszú a falu😉 70-100 ember hetente összefut a templomban és kb.ennyi😎
  Járda rég nincs a faluba, pedig a régit vissza lehetett volna tenni a helyére, nem 1es falusfelek udvarára!!!! ☆ja ne jőjjenek a gázzal…. Lesz majd ifiház, de lassan ifjak nélkül marad közbe a falu!
  Hajrá Lovasnapok! A polgármesterek csatája mindig jó móka, de a városi vezérek nem szoktak lealacsonyodni odáig, h kivonuljanak a mezőbe! Kell 1 terület is a faluház mellé, ha a focipálya is elúszott régen! Ciki 1 magánterületre kivonulni mégha jól is érezzük ott magunkat!😊