Hirdetés
Hirdetés

Elmaradnak a sportnapok

Elmaradnak a sportnapok Sport

A Sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezői, alapos mérlegelést követően úgy határoztak, leállnak a szeptember 22-24-re tervezett rendezvény előkészítésével, és 2024-re ütemezik át a 16. kiadás lebonyolítását.

A sepsiszentgyörgyi Sportnapok -közel 50 helyi egyesület és sportszervezet lelkes munkája következtében- a környék legnagyobb tömegsport eseményévé vált. Ugyanakkor az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a várost megmozgató rendezvénynek a legmegfelelőbb helyszíne a városközpont, a tér, a városi park. Idén a tervek között szerepelt a rendelkezésre álló főtéri helyszínek átalakítása és bővítése úgy, hogy a Sportnapok még több sportrendezvényt befogadhasson, azok átláthatóbbak, a nagyközönség számára elérhetőbbek legyenek.

Augusztus második felétől azonban a főtér egy nagyméretű, nemzetközi jelentőségű fotókiállításnak ad otthont, amely a Sportnapok tervezett időpontjáig (azt is beleértve) lesz látogatható. A kialakult párhuzamosság kapcsán a Sportnapok szervezői, alapos mérlegelést követően úgy határoztak, idén nem szervezik meg a Sportnapokat, mivel nem szeretnék ellehetetleníteni egyik eseményt sem.

Hirdetés
Hirdetés

A Sportnapok célkitűzése továbbra is az marad, hogy a sportot, a mozgást, az egészséges életmódot népszerűsítse; lehetőséget kínáljon a szervezeteknek, kluboknak a bemutatkozásra, a tevékenységük népszerűsítésére, új tagok toborzására, nem utolsó sorban egymás megismerésére.  Ugyanakkor az aktív sportoláson túl igazi, felejthetetlen élményt nyújtson minden korosztálynak, alkalmi és hivatásos sportolóknak egyaránt.

A Sportnapok csapata azon fog dolgozni, hogy jövőre, 2024-ben a megszokott, bevált helyszíneken, megfelelő emberi és anyagi erőforrások segítségével, hagyományához és hírnevéhez méltó rendezvénnyel térhessen vissza.

Nemes Áron, a Sportnapok főszervezője

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. augusztus 15., 23:00
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ez csak mese…Amikor a kiállítást engedélyezték, akkor nem tudták, hogy Sportnapok lesznek? Vagy nem lehetett volna a Sportnapokat a kiállítás lebontása után szervezni? Ez egy spórlás miatt hozott döntés-szerintem-, csak így van egy jó ürügy.