A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Lovagkereszt a csillagnak

Lovagkereszt a csillagnak Kovászna megye

Tegnap a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki a magyar állam Szabó Katit, a zágoni tornászcsillagot a párizsi nagykövetségen megtartott ünnepségen, amelyen Tamás Sándor megyetanácselnök is részt vett.

A ma Franciaországban élő négyszeres olimpiai bajnoknak, kétszeres világ- és Európa-bajnoknak Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nevében Károlyi György párizsi magyar nagykövet nyújtotta át a kitüntetést magas színvonalú munkájáért, a tornászsportban elért kiemelkedő eredményei, az utánpótlás-nevelés, illetve a sportág határon túli magyarok körében történő népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. Károlyi György laudációjában kihangsúlyozta, „ősei örökségét ösztönösen tovább vitte, szüleinek áldozatvállalásait kamatostól megfizette, amikor életpályája emlékéül egy nagyobb család színe előtt, a nemzet nagyjai közé beíratott a zágoni Szabó név”.
„Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj. Felemelő érzés, hogy a szülőföldem és a magyar nemzet gondol rám, és büszkén sorolnak nagyjaik közé” – nyilatkozott az orbaiszéki Zágonból kislányként Onești-re elkerült és többszörös olimpiai, kétszeres világ- és Európa-bajnoki címet magáénak tudó egykori tornászcsillag. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.