A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Összesen 2250 leje bánta

Összesen 2250 leje bánta Kovászna megye

Mint arról már beszámoltunk, a Rétyi Nyír természetvédelmi területre nagy mennyiségű háztartási hulladékot raktak le ismeretlenek. Sikerült azonosítani a tettest, példásan megbírságolták.
Dombora Lehel, Réty község polgármestere korábban elmondta, a szemét (ruhanemű, rossz kanapé stb.) között szerencsére telefonszámlákat, bankszámlakivonatokat is találtak, amelyeken egyetlen egerpataki család különböző tagjainak a neve szerepelt. Az illetékes hatóságok a nyomozás kezdetén óvatosan nyilatkoztak, mert nem volt egyértelmű, hogy ki az elkövető, végül a gyanúsított család egyik tagja beismerte, ő ürítette le a kétszekérnyi hulladékot. A tettét beismerő férfira 2 ezer lejes bírságot rótt ki a Kovászna megyei környezetvédelmi őrség.
Dombora Leheltől megtudtuk, a kiszabott bírságot már be is fizette a férfi, illetve részletezte, a szemetet pedig még a riasztást követően elszállíttatta a hivatal. Ennek a szolgáltatásnak az ellenértékét, a 250 lejes számlát is az elkövető nevére állították ki. Az elöljáró leszögezte, elrettentő példát kell statuálni minden ilyen és hasonló esetben, hiszen állandó feladat számukra a természetvédelmi övezet takarítása, mivel gyakran dobnak el ott hulladékot felelőtlen polgárok (igaz, ekkora mennyiséggel eddig még nem találkoztak). <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.