Felhívás!

Kovászna megyében is állítottak már ki ideiglenes távoltartási végzést

Kovászna megyében is állítottak már ki ideiglenes távoltartási végzést Kovászna megye

Hétfőn értesítette a torjai rendőröket egy helybéli asszony, hogy néhány nappal korábban 62 éves férje halálosan megfenyegette. Bodzafordulón egy 34 éves ittas férfi bántalmazta 68 éves édesapját.

Miután megvizsgálták a két helyzetet, a rendőrök úgy ítélték meg, hogy az áldozatok élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, ezért mindkét esetben ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki.

A rendőrök fenyegetés, illetve családon belüli erőszak vádjával folytatják a nyomozást, ugyanakkor mindkét esetet figyelemmel kísérik, hogy elkerüljék a konfliktusok eldurvulását.

Amint arról mi is beszámoltunk, 2018. december 28-ától a rendőrök ideiglenes távoltartási végzést állíthatnak ki. A családon belüli erőszak esetén alkalmazható ideiglenes kényszerintézkedés öt napig érvényes és bírói beleegyezés nélkül rendelhető el. A törvény szabályozza, hogy miként léphet fel a rendőr, például az agresszornak a lakásból való eltávolításakor.

A távoltartási végzés abban az esetben állítható ki, ha egy személy élete, testi épsége vagy szabadsága közvetlenül veszélyeztetve van a családon belüli erőszak által.

(Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.