A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kovászna megyében is állítottak már ki ideiglenes távoltartási végzést

Kovászna megyében is állítottak már ki ideiglenes távoltartási végzést Kovászna megye

Hétfőn értesítette a torjai rendőröket egy helybéli asszony, hogy néhány nappal korábban 62 éves férje halálosan megfenyegette. Bodzafordulón egy 34 éves ittas férfi bántalmazta 68 éves édesapját.

Miután megvizsgálták a két helyzetet, a rendőrök úgy ítélték meg, hogy az áldozatok élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, ezért mindkét esetben ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki.

A rendőrök fenyegetés, illetve családon belüli erőszak vádjával folytatják a nyomozást, ugyanakkor mindkét esetet figyelemmel kísérik, hogy elkerüljék a konfliktusok eldurvulását.

Amint arról mi is beszámoltunk, 2018. december 28-ától a rendőrök ideiglenes távoltartási végzést állíthatnak ki. A családon belüli erőszak esetén alkalmazható ideiglenes kényszerintézkedés öt napig érvényes és bírói beleegyezés nélkül rendelhető el. A törvény szabályozza, hogy miként léphet fel a rendőr, például az agresszornak a lakásból való eltávolításakor.

A távoltartási végzés abban az esetben állítható ki, ha egy személy élete, testi épsége vagy szabadsága közvetlenül veszélyeztetve van a családon belüli erőszak által.

(Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.