Felhívás!

Ezután a rendőrök is állíthatnak ki ideiglenes távoltartási végzést

Ezután a rendőrök is állíthatnak ki ideiglenes távoltartási végzést Románia

2018. december 28-ától a rendőrök ideiglenes távoltartási végzést állíthatnak ki. A családon belüli erőszak esetén alkalmazható ideiglenes kényszerintézkedés öt napig érvényes és bírói beleegyezés nélkül rendelhető el – tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) pénteki közleménye.

A rendőrség hivatalból is közbeléphet családon belüli erőszak esetén, vagy intézkedhet azt követően, hogy ezt a 112-es egységes segélyhívószámon jelezték. A rendőrnek az áldozatot és az agresszort is tájékoztatnia kell arról, hogy milyen intézkedéseket hozott.

A törvény szabályozza, hogy miként léphet fel a rendőr, például az agresszornak a lakásból való eltávolításakor.

Tavaly novemberben külön tanfolyamokat szerveztek a távoltartási végzés alkalmazásáról, amelyen országszerte 4.500 rendőr vett részt.

2018 első 11 hónapjában 35.623 esetben nyomozott a rendőrség családon belüli erőszak ügyében (52,3% városi, 47,7% vidéki környezetben). Ebben az időszakban a bíróságok 3.438 távoltartási végzést bocsátottak ki, a legtöbbet (3.393-at) az áldozatok kérésére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 5., 22:56
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Jól is teszik,de 1 picikét képezzék is ki őket,az iskolázatlanokat,tolvajokat küldjék haza! Ja apropó azok a 45- 50kg körüli rendőrökkel mit akarnak?! 1 falusi bunyóban az asszonykák is elvernék😁🤣