Hirdetés
Hirdetés

Körültekintően félrehúzni!

Körültekintően félrehúzni! Kovászna megye

Tolvaj Marius, a Kovászna megyei tűzoltóság szóvivője elmondta, a sürgősségi riasztásoknál a bevetési átlagidő városon a tűzoltóknál kevesebb, mint tíz perc, a rohammentősöknél pedig 4 percre tehető. Vidéken ugyanez a lánglovagoknál 13 perc, a piros mentőautósoknál pedig 12 perc.

Hirdetés
Hirdetés

Persze, ha nem kell Barótra menni. Simtea Adrian Kovászna megyei tűzoltóparancsnok legutóbb lapunknak is kifejtette, hogy egy baróti munkapont létrehozásával jelentősen lehetne csökkenteni a háromszéki lánglovagok, rohammentősök bevetési átlagidejét. Ugyanis riasztás esetén itt minimum 40-50 percre van szükségük, forgalomtól függően a bevetésig. De a Vrancea megye határához közel eső riasztások is időigényesek – magyarázta Tolvaj.

Tőle tudtuk meg, hogy esetfüggő, ám szép számban akadnak udvarias, felelősségteljes sofőrök, akik a sziréna hallatán azonnal félrehúznak az út szélére, megkönnyítve az életmentők dolgát. Az is kiderült, hogy városon a sofőrök jobban boldogulnak „stresszhelyzetben”, a sziréna hallatán megfelelőképpen állnak félre a siető járművek elől, vidéken sokkal több „határozatlan” sofőrbe botlanak a bevetések során a lánglovagok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük