Felhívás!

RÖVIDEN

Száguldó bácsika
68 éves sofőr okozott balesetet vasárnap Ozsdola határá­ban a 2D jelzésű országúton, négy személy is megsérült. A közlekedésiek szerint Foksány felől közeledve a túlzott sebesség miatt egy élesebb kanyarban átsodródott a szembejövő sávra, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsinak. Az ütközést követően a figyelmetlen sofőr két utasa, valamint a szabályosan közlekedő jármű vezetője könnyebb sérülésekkel megúszta. A szembejövő gépkocsi 21 éves utasát viszont súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. 

Jogsinak tűnő valami
Hétfő délelőtt a közlekedésiek igazoltattak a megyeszékhelyi Olt utcában egy 28 éves, gépkocsit vezető férfit, akiről kiderült, hogy nem szerepel az érvényes hajtási jogosítvánnyal rendelkezők nyilvántartásában, ráadásul egy Nagy-Britanniában kiadott, L jelzésű, ideiglenes vezetésre feljogosító hajtásit mutatott be, ami nem érvényes a szigetországon kívül. 

Elhagyta a gázolás színhelyét
Január 31-én reggel hétkor riasztották a kézdivásárhelyi rendőröket, hogy a Gyárak utcában gázolásos baleset történt, és a balesetező gépkocsivezető elhagyta a tett színhelyét. A helyszínelők megállapították, hogy a 37 éves, súlyosan megsérült áldozat egy jelzett, kivilágított gyalogátjárón kelt át, amikor az 1918. December 1. felől érkező jármű elütötte, és megállás nélkül elhajtott. Az áldozat nem tudott felvilágosítást adni a gázoló rendszámáról, viszont az egyenruhásoknak utóbb sikerült a nyomára bukkanniuk, egy 23 éves fiatalemberről van szó. Huszonnégy órára őrizetbe vették, eljárás indult ellene. 

Heti sürgősségek
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a február 3. és 10. közötti időszakban 737 esetet láttak el, közülük 197 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 42 szív- és érrendszeri, 73 ideggyógyászati, 221 belgyógyászati, 152 gyerekgyógyászati, 40 nőgyógyászati, 35 pszichiátriai és 83 ortopédiai sürgősség, illetve 69 sürgősségi sebészeti beavatkozás. 13 szülést bonyolítottak le, 9 lány, illetve 4 fiú jött a világra. A vizsgált időszakban közúti balesetben szerzett sérülésekkel 10 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.