Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár visszavágott

A pálya széléről akármit be lehet kiabálni, csak az a kérdés, hogy annak van-e eredménye? – reagált Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) RMDSZ-színekben képviselői mandátumot nyert parlamenti képviselője Balázs Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) háromszéki alelnökének tegnapi lapszámunkban megjelent bírálatára.

Kulcsár-Terza nem akarta minősíteni Balázs Attila szavait, viszont azt mondta: nem tartja hiábavalónak tevékenységét a parlamentben.
– Egy mandátum alatt kétszer benyújtottam a Székelyföld autonómia-statútumát. Ettől, való igaz, nem lett autonómia, de a parlament bizottságaiban kénytelen-kelletlen tárgyalni kell róla, és „szokják”, hogy van ilyen. Ugyancsak a parlamenti bizottságokban téma a Beke–Szőcs-ügy. Megpróbáltuk a legmagasabb szintig képviselni az ügyüket, éppúgy, mint az anyanyelv- és szimbólumhasználatot. Azt lehet mondani, hogy ez semmi, mindenkinek joga van véleményt alkotni, de én azért megnyugvással veszem tudomásul, hogy az anyaországban például üdvözölték tevékenységemet – mondta el megkeresésünkre Kulcsár-Terza József, aki a maga részéről további sikereket kívánt Balázs Attilának a megyei tanácsban folytatott „fantasztikusan eredményes” munkájához.

A képviselő szerint, „bármint is végződnek” a helyhatósági választások, a „pályán kell futballozni”, mert „a lelátóról lehet ordibálni, csak nem érdemes”.
Balázs Attila azt nyilatkozta lapunknak, hogy „az Erdélyi Magyar Szövetségnek nem kell rajta lennie az RMDSZ-listán (…), két MPP-s korábban már szerepelt ezen, be is jutottak a parlamentbe, ám nagyon gyenge eredményt értek el. Értelmetlennek látom, hogy két embert odaküldjünk csak azért, hogy aztán ne tudják érvényesíteni az EMSZ eszmeiségét, álláspontját.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 12., 8:00
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Tehát az eredmény semmi, de a szakbizottságban beszélnek róla. Világos.
  Beruházások? Fejlesztés? Normális munkahely, modernizálás? Gondolom, az embereknek inkább erre lenne szükségük.

 • User
  Dátum: 2020. február 12., 8:43
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Nem gond ez KTJ-nek, a nemes cél és bársonyszék érdekében beáll majd az UDMR-be vagy akár a Magyarországi valasztásokon jelölteti magát és majd ott helyben is tudják üdvözölni tevékenységét.

 • User
  Dátum: 2020. február 12., 9:52
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Persze hogy nem volt hiábavaló: megszavazta szép engedelmesen a Iordache kabinet minden módosítását, csak hogy a nagy vezér, Dragnea megússza!