Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Huszonöt fiatal kap lakbértámogatást

Huszonöt fiatal kap lakbértámogatást Kovászna megye

Egy évvel a fiatalok lakhatását támogató program beindítása után huszonöt kedvezményezettnek folyósítják a legtöbb havi 50 eurós támogatást – számolt be szerdai sajtótájékoztatón újságírói kérdésre Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere.

Hirdetés
Hirdetés

Kifejtette, 38 igénylés futott be a városházára, jelenleg 25-en kapják a lakbértámogatást. A program feltételei szerint azok a legfeljebb 35 évesek kaphatják meg a havi támogatást, akik elvégezték a középiskolát vagy a szakiskolát, Sepsiszentgyörgyön laknak, és a városban tanulnak vagy dolgoznak. A visszajelzések alapján módosítottak a feltételrendszeren, így a távmunkában dolgozók is jogosultak a támogatásra, vagyis azok, akik Sepsiszentgyörgyön élnek, de otthonról más településen bejegyzett munkáltatónak dolgoznak.

A sepsiszentgyörgyi ideiglenes lakhellyel rendelkezőknek is bepótolnak a lakbérbe, ha az ideiglenes lakhely legalább hat hónapja érvényben van. A támogatás összege nem haladhatja meg a lakbér 25 százalékát, hivatalos bérleti szerződést kell kötni, és az összeget banki átutalással kell fizetni. Az igénylőnek nem szerepelhet a nevén egy ingatlan több mint fele, és nem állhat rokonsági viszonyban a főbérlővel. A program célja, hogy a szülőktől való függetlenedésben segítse a fiatalokat, a támogatást folyamatosan lehet igényelni. <<

Bíró Blanka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük