Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Pénz Háromszéknek!
A fejlesztési és közigazgatási minisztérium javaslatára a Ciucă-kormány a tartalékalapjaiból 726 millió lejt utalt ki csaknem 3100 önkormányzatnak, köztük 42 Kovászna megyei polgármesteri hivatalnak is. A 11,1 millió lejes (több mint 2 millió eurós) támogatást Háromszéken a legsürgősebb, legfontosabb ezévi kiadások fedezésére használhatják fel, például a bérek zavartalan fizetésére, az esti, éjszakai közvilágítás költségeire, fűtésre, költségvetés-kiegészítésekre stb. A teljes összegből 2,95 millió lej jut Sepsiszentgyörgynek, 900 ezer lej Kézdivásárhelynek, 600 ezer lej Kovászna városnak, 400 ezer lej Bodzafordulónak és Zágonbárkánynak, 300 ezer lej Barótnak stb. A háromszéki tanács 2,5 millió lejből gazdálkodhat. (bl)

Sínen az új áruház tervezete
Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa a múlt hétvégi munkaülésén egyhangúlag elfogadta az övezeti területrendezési tervet (PUZ), amely egy új áruház építéséhez kapcsolódik. Az újabb Lidl áruház a Szegfű és Vadász utcák közötti területen kap helyet, a járműves megközelítéséhez a bekötőutat a Gáll Lajos utcánál alakítják ki. A beruházó cég már korábban megkapta a használati jogot arra a területre, ahol a bevásárlóközpont épül, a Lidl áruházzal és a szükséges kiszolgáló felületekkel (parkolók, rakterek, raktárak stb.). A sepsiszentgyörgyi önkormányzat illetékesei többször megindokolták az új áruház építésének az engedélyeztetését, a legfőbb szempont a város és az övezet lakossága igényeinek a kielégítése a fenntartható és tartós gazdasági-társadalmi fejlődés elkövetkezendő időszakaiban. (bl)

Dübörög az utcafelújítás
A sepsiszentgyörgyi Hajnal és Farm utcában történő korszerűsítésről, útfeljavításokról közöltek részleteket az illetékesek. Az előzetes becslések alapján a 637 méter hosszú Hajnal utcában a korszerűsítési munkálatok 6,1 millió lejbe kerülnek. Javítják, aszfaltozzák az útfelületet, járdát építenek, kicserélik az ivóvíz- és a szennyvízvezetékeket is. Hasonlóan átfogó korszerűsítés, útjavítás, közművesítési felújítás várható a Farm utcában, ahol előreláthatólag 7,4 millió lej lesz a munkálatok költsége. Az 1138 méteres utca helyzete többször is napirendre került az önkormányzatnál, a sajtó is foglalkozott vele, „falusi utca” címkézéssel. Az illetékesek szerint azért nem lehetett korábban aszfaltozni, mert az utca egy szakasza nem volt telekkönyvezve. Ez az akadály nemrég elhárult. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük