Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Véradási nap lesz

Véradási nap lesz Kovászna megye

Kovászna polgármesteri hivatala a város egészségügyi és szociális intézményeivel közösen szeretné megszervezni az újabb véradási napot, a tervezett dátum ezúttal december 5., az önkéntesek nemzetközi világnapja.

Hirdetés
Hirdetés

Akkor lehetne szó az önkéntes véradásról, ha összegyűlne legalább 20-25 donor. Ennél kevesebb jelentkező esetén az eseményt 2023 januárjára halasztanák. A bejelentkezéseket, előiratkozásokat november 29-ig várják az önkormányzat szociális igazgatóságának a székhelyén, a kis kultúrház közelében. Az ünnepélyesnek tervezett véradásra a városi kórház nagy sporttermében kerülne sor december 5-én.

A kovásznai tanács már korábban megszavazta, hogy a helybeli véradók a törvény által megszabott jutalmak (ételjegy, szabadnap) mellett más kedvezményekben is részesülhetnek, például ingyenes belépőket kaphatnak a sípályákra, sportlétesítmények használatára vagy a város művelődési központjában sorra kerülő előadásokra.

Kovászna városban szeptember folyamán 45 személy jelentkezett önkéntes véradásra, az előzetes 50 feliratkozóból öten különféle okokból kimaradtak. A decemberi véradás szervezői ismét jószívű, jólelkű önkéntes donorokat várnak!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük