Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Huszonhárom kutyát adnának örökbe a szombati nyílt napon

Huszonhárom kutyát adnának örökbe a szombati nyílt napon Kovászna megye

Pár hete nyílt napot is tartottak a Szépmezői Kutyamenhelyen, AMY Gazdátlan Ebekért egyesület kezdeményezésére, hiszen nincs már hely újabb kutyák befogására. Mivel akkor mindössze 2 kutyakölyök számára került gazda, szombaton 10 és 15 óra között megismétlik a nyílt napot, áll a menhelyet működtető TEGA Rt. közleményében.

 

Máthé László, a TEGA Rt. vezetője így nyilatkozott a legutóbbi nyílt nap, illetve a szeptember 9-ei esemény kapcsán.

„Az a tapasztalatunk, hogy a civil szféra jelenléte segít az örökbefogadásoknál. Hogy utoljára ez éppen másképp történt, az nem jó hír, mert a menhely a megengedett kapacitás fölött működik. A TEGA-nál úgy gondoljuk, hogy az altatásokat maximálisan el kell tolni, tényleg csak az utolsó utáni megoldás legyen az, ugyanakkor a tavasszal is felszólítást kaptunk, hogy szabadítsunk fel helyeket. Nem jó, ha túlzsúfolt a menhely, a kutyáknak így is kevés helye van. A menhely sajnos nem kutyahotel, nem tud akkora területet nyújtani egy kutyának. Nem szeretnénk altatni, most is bízunk abban, hogy kerül gazda 23 kutyának. Ez nem egy légből kapott szám, ennyivel van több kutya most szépmezőn, mint ahánynak lennie szabadna. Ezért tartunk 9-én újabb akciót” – fogalmazott.

Hangsúlyozzák, a kutyamenhelyes kutyák kivétel nélkül mentett kutyák, amelyeket az utcáról fogják be, vagy sepsiszentgyörgyi emberek szíve esik meg az úton kószáló állatokon. „Múlt héten során éppen egy fajtiszta husky került a menhelyre, de van több kölyökkutya, kisebb és nagyobb testű eb” – sorolják. A menhelyre fajkutyák ritkán kerülnek, viszont ebben az a jó hír, hogy a keverékek nem hordoznak az egyes fajtákra jellemző betegségeket, érzékenységeket, rendszerint hosszú ideig maradnak gazdáik társai – hangsúlyozzák.

Hozzáteszik, a nyílt nap keretében az örökbefogadásra váró kutyákat el lehet vinni sétálni, a kutyamenhely macskájával azt is meg lehet nézni, hogyan reagál más házikedvencekre. Az örökbefogadott ebeket ivartalanítják, féregtelenítik, illetve mikrochipezik, majd ezután vihetik haza leendő gazdáik.

Fotó: Sepsiszentgyörgyi Kóborkutya Menhely/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük